E DECIZIA momentului. Revine CARANTINA în România?

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a anunțat că vineri se va discuta propunerea Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) despre introducerea carantinei zonale pentru Bucureşti şi Ilfov.

Mnistrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a anunțat că vineri se va discuta propunerea Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) despre introducerea carantinei zonale pentru Bucureşti şi Ilfov pentru două săptămâni.

Dacă decizia INSP va fi aprobată, specialiştii vor fi nevoiți să explice cum ar putea avea loc această carantină obligatorie și pentru persoanele care s-au vaccinat.

Certificatul verde
Cseke Attila adaugă că există posibilitatea accesului, în spaţiile publice, doar pe baza certificatului verde.

„Va fi o discuţie pe partea de specialişti. Comitetul tehnico-ştiinţific care este în subordinea CNSU mâine va discuta, pentru că a fost şi o solicitare sau recomandare sau o propunere a INSP legat de carantinare zonală, au folosit ei această sintagmă, în Bucureşti şi Ilfov şi aceste lucruri trebuie discutate şi pe partea de specialitate. Mâine se va discuta acest lucru, să vedem ce spun specialiştii.”, a declarat Cseke Attila.

Ministrul Sănătăţii a dorit să menționeze că au început să apară discuții pe tema introducerii obligativităţii certificatului verde în locurile publice,

Angela Merkel a făcut anunțul care pune Europa pe jar. Tot continentul se zguduie din temelii

Se închide totul! Noi restricții de vineri. Va fi total interzis pentru acești români
„Este şi această discuţie legată de certificat. Nu e corect să spui oamenilor care au fost responsabili şi s-au vaccinat că nu poţi să ieşi pe stradă sau în orice loc public. E un semn de corectitudine, până la urmă. În societate trebuie să fim şi corecţi. Dacă unii sunt responsabili, au înţeles şi s-au protejat, atunci şi noi ca societate trebuie să facem acest pas. Este o discuţie care trebuie să o avem în zilele următoare, în mod cert”, a spus Cseke Attila.

Soluția impusă de Florin Cîțu
Florin Cîţu, premier interimar, a anunţat, joi, că ideea de carantinare a municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, chiar și doar pentru două săptămâni, este exclusă din calcul. Acesta este adeptul introducerii certificatului verde „la orice activitate economică unde intrăm în contact cu persoane”. În felul acesta, economia își va putea continua activitatea, iar numărul persoanelor vaccinate ar putea crește.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *