GENERAL

E Breaking News. Se schimbă harta Europei? MUTARE decisivă făcută de Rusia

1200x630 harta politica Ucraina

Harta Europei s-ar putea schimba. Un semnal de alarmă a venit chiar acum din Marea Britanie. Ce va urma după ce rușii au preluat controlul asupra regiunii Luhansk din estul Ucrainei? Informația momentului.

Harta Europei s-ar putea modifica având în vedere ultima victorie bifată de Rusia asupra regiunii Luhansk din estul Ucrainei. Un semnal de alarmă în acest sens vine din Marea Britanie.

Ministerul britanic al Apărării a publicat un nou raport privind evoluția războiului din Ucraina. Potrivit sursei citate, odată cu capturarea orașului Lisiciansk și preluarea controlului asupra regiunii Luhansk, forțele ucrainene vor putea acum să se întoarcă la o linie a frontului mai ușor de apărat.

Totodată, oficialii britanici descriu mișcarea făcută de Rusia drept una ”foarte rapidă”, care le-a permis acestora să extindă controlul asupra întregii regiuni.

Ce se schimbă după capturarea orașului Lisiciansk?
„Capturarea relativ rapidă de către Rusia a orașului Lisiciansk a permis forțelor sale să-și extindă controlul pe aproape tot teritoriul Luhansk și să revendice progrese substanțiale față de obiectivul politic pe care propaganda Moscovei l-a declarat odată cu declanșarea operațiunii militare speciale din Ucraina”, se arată în raportul publicat marți de Ministerul britanic.

Sursa citată mai precizează că de această dată, spre deosebire de fazele anterioare din război, Rusia a reușit să se coordoneze eficient astfel încât să își atingă planul final.

”Spre deosebire de fazele anterioare ale războiului, Rusia a realizat probabil o coordonare rezonabil de eficientă între cel puțin două grupări de forțe, gruparea centrală probabil comandată de generalul-colonel Alexandr Lapin și gruparea de sud, probabil, sub comanda generalului recent numit Serghei Surovikin”, se mai arată în raport.

Rusia continuă cu aceeași tactică și în Donețk
Referitor la situația în care se află acum forțele ucrainene, sursa citată mai arată că acestea s-au retras ”în mare măsuri în ordine”.

„Forțele ucrainene s-au retras probabil în mare măsură în ordine, în conformitate cu planurile existente”, mai arată raportul, care subliniază și faptul că există o posibilitatea ”realistă”, ca de acum, trupele din Ucraina să se poată întoarce ”la o linie a frontului mai ușor de apărat”.

Marea Britanie descrie bătălia pentru Donbas ca fiind realizată printr-un ”avans lent și o angajare masivă a artileriei din Rusia”. Totodată, autoritățile britanice se așteaptă ca luptele din regiunea Donețk să continue în mare parte în același mod, având în vedere succesul înregistrat de Rusia în ultimele săptămâni de luptă.

Sursa: capital.ro

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.