E bomba momentului. Se pune LIMITA la pensii!

Anunț major pentru milioane de români. Se impune limită la pensii. Este bomba momentului. Ce se va întâmpla cu persoanele care vor să iasă la pensie între 48 și 50 de ani? Ar putea fi interzis de acum.

Vicepremierul Kelemen Hunor vine cu noi precizări legate de pensiile speciale. Potrivit acestuia, nu este normal ca unele persoane să iasă la pensie la 48-50 de ani, cu pensii mai mari decât salariul.

Totodată, el a subliniat faptul că statul român își dorește să ia măsuri în acest context și susține că vor exista discuții serioase legate de pensiile speciale, dar și despre cei care le încasează.

Vicepremierul a mai adăugat că este nevoie de contributivitate pentru toată lumea, inclusiv pentru magistrați.

“Dincolo de populism, ar trebui să purtăm o discuţie cu argumente raţionale. Ce doreşte să facă statul român cu anumite categorii profesionale, care sunt în serviciul public, au nişte restricţii, incompatibilităţi foarte serioase, cum sunt magistraţii, judecătorii şi procurorii, cum sunt militarii, indiferent dacă vorbim de armată sau de alte structuri, cum sunt politicienii, parlamentarii, primarii, care în timpul mandatului nu au voie să facă anumite lucruri şi e bine să fie aşa. Şi atunci, trebuie o discuţie foarte serioasă şi să lăsăm populismul la o parte.

Ori mergem pe contributivitate pentru toată lumea, inclusiv pentru magistraţi ori, dacă statul român decide că sunt anumite domenii unde după serviciul public, luând în considerare toate restricţiile, dai peste contributivitate o anumită limită, atunci asta se poate discuta. În majoritatea statelor din lumea civilizată aşa se întâmplă”, a declarat Kelemen Hunor într-o emisiune la Realitatea Plus.

Se va impune o limită pentru pensii
Kelemen Hunor a mai adăugat că în opinia sa este nevoie de o limită pentru pensii. Mai exact, nimeni nu poate încasa o pensie mai mare decât salariu, iar pensionarea la 48-50 de ani nu poate fi acceptată.

Vicepremierul a mai menționat că în 30 de ani a fost construită o societate ”absolut anormală” și toată lumea este vinovată pentru punctul la care s-a ajuns.

“Ce s-a întâmplat? Noi, în 30 de ani, am construit o societate absolut anormală. Şi aici suntem vinovaţi cu toţii, cei care am intrat mai târziu în politică, cei care au făcut politică de la bun început”, a subliniat vicepremierul.

El a dat și un exemplu. Este vorba despre un fost ofiţer de Securitate care l-a anchetat înainte de 1989 şi care în prezent are o pensie de 25.000-30.000 de lei şi mai lucrează şi într-o primărie, de unde mai primeşte un salariu de 9.000-10.000 de lei.

“Eu susţin o dezbatere raţională. Încerc să fiu în această coaliţie şi nu numai, în Parlament, vocea raţiunii şi să spun haideţi să tratăm pe toţi cetăţenii egali”, a adăugat Kelemen Hunor.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!