“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NATIONALNOUTATIPOLITICASTIRI

Dupa SCANDALUL cu Grindeanu, Florin Iordache A DEMISIONAT din functia de ministru al Justitiei

florin iordache 465x390 1

Intr-o declaratie de presa extrem de scurta, sustinuta la sediul Guvernului, Florin Iordache a anuntat ca demisioneaza din functia de ministru al Justitiei.

Conform unor surse politice,o discutie dintre Grindeanu si Iordache a avut loc in jurul ore 13.30, sedinta de Guvern fiind programata sa inceapa la ora 14.00.

Insa, dupa decizia de miercuri a Curtii Constitutionale, care a stabilit ca nu exista un conflict juridic de natura constitutionala intre puterea judecatoreasca si cea executiva si nici intre Parlament si Guvern legat de aprobarea OUG 13, liderii PSD si ALDE, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, nu ar mai sustine inlocuirea lui Florin Iordache de la conducerea Ministerului Justitiei, au mai declarat surse oficiale.

Prima sedinta de guvern dupa abrogarea OUG 13

Guvenul se reuneste, joi, in prima sedinta ordinara de dupa abrogarea OUG 13, pe ordinea de zi fiind un memorandum pe tema infiintarii Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii.

Executivul discuta si un proiect de OUG privind investitii in industria de aparare si ar putea aproba si o lista privind denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor de care beneficiaza asiguratii pe baza de prescriptie medicala.

Pe ordinea de zi a sedintei Guvernului se afla un Memorandum cu tema “demararea demersurilor privind crearea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii”, masura care se regaseste in programul de guvernare al PSD si, potrivit acestuia, este necesar in vederea administrarii si valorificarii eficiente a participatiilor minoritare ale statului.
“Obiectivul FSDI – dezvoltarea economica prin investitii in infrastructura si companii strategice, intarirea rolului activ al statului prin administrarea adecvata a participatiilor minoritare si obtinerea de lichiditati din emisiunea de obligatiuni, valorificarea anumitor active, dividende si alte surse atrase in proiectele de investitii”, potrivit programului de guvernare al PSD.

VEZI SI: Iohannis a avut curajul sa mearga in mijlocul protestatarilor PSD-isti de la Cotroceni / Mosii si babele s-au comportat ca niste DERBEDEI si nu l-au lasat sa vorbeasca! IMAGINI HALUCINANTE(Video)

De asemenea, membrii Executivului vor discuta un proiect de OUG pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.51/2015 privind unele masuri pentru realizarea de investitii la operatorii economici din industria de aparare si pentru modificarea si completarea unor acte normative.

Executivul ar putea adopta in sedinta si o Hotarare pentru pentru aprobarea listei cuprinzand denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate, precum si denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor care se acorda in cadrul programelor nationale de sanatate.
Un alt proiect de hotarare care va fi luat in discutie se refera revocarea si numirea unor membri in Consiliul director al Fondului Roman de Dezvoltare Sociala si pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 350/2013 privind numirea membrilor Consiliului director al Fondului Roman de Dezvoltare Sociala.

Un Memorandul cu tema: Aprobarea mentinerii lui Petre Iulian Nicolescu-Secretar de Stat la Ministerul Turismului in calitate de membru al Consiliului de Administratie al Societatii Operatorul Pietei de Energie Electrica si de Gaze Naturale ”OPCOM” S.A este, de asemenea, pe ordinea de zi a sedintei Executivului.
Aceasta a incepe la ora 14.00 si este prima sedinta a Cabinetului Grindeanu dupa cele in care a fost adoptata OUG 13 si apoi abrogata ordonanta.

De asemenea, sedinta va avea loc dupa ce miercuri motiunea de cenzura impotriva Cabinetului Grindeanu a fost respinsa de Parlament, nefiind intrunit numarul de voturi ”pentru” necesare pentru caderea Guvernului.
Dupa sedinta de Guvern de joi premierul Grindeanu a spus ca va anunta si decizia privind ministrul Justitiei, Florin Iordache.

VEZI SI:Scandal monstru între GRINDEANU și IORDACHE! „Ce vrei bă, să-ți faci statuie pe cadavrul meu? MORI cu mine de gat!”

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.