DREPT LA VIATA PRIVATA? O GLUMA! Google oferă poliției date pe baza cuvintelor cheie de căutare, arată documentele instanței

Dosarele instanțelor dintr-un caz de incendiu arată că Google a oferit date despre persoanele care au căutat o anumită adresă.

Există puține lucruri la fel de revelatoare ca istoricul căutărilor unei persoane, iar poliția are de obicei nevoie de un mandat pentru un suspect cunoscut pentru a cere aceste informații sensibile. Însă un document al instanței recent desigilat a constatat că anchetatorii pot solicita astfel de date în ordine inversă, cerând Google să dezvăluie tuturor celor care au căutat un cuvânt cheie, mai degrabă decât pentru informații despre un suspect cunoscut.

În august, poliția l-a arestat pe Michael Williams, un asociat al cântăreței și acuzat de infractorul sexual R. Kelly, pentru că ar fi dat foc mașinii unui martor din Florida. Anchetatorii l-au legat pe Williams de incendiu, precum și de falsificarea martorilor, după ce au trimis la Google un mandat de percheziție care solicita informații despre „utilizatorii care au căutat adresa reședinței aproape la timp de incendiu”.

Articol tradus in mod automat.

One comment

  1. Bine, si cum pot instantele de judecata sa dovedeasca cine a fost la computer in momentul in care a fost cautat un anumit termen? Si un avocat incepator poate aduce acest argument, mai ales in cazul in care si alte persoane au avut acces fizic sau remote la acel computer.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *