Drept la replica: Lidl Romania

Clarificare cu privire la articolul <Nu e de gluma! Aceste produse de la LIDL te pot baga in spital!> din 20.01.2016, publicat pe nationalisti.ro.

Referitor la articolul publicat, Lidl România aduce următoarele precizări:

Toate produsele alimentare comercializate de LIDL respectă condițiile de utilizare prevăzute de legislația națională și a Uniunii Europene în vigoare, după cum vom demonstra mai jos.

Este de notorietate faptul că acest aditiv, caragenanul, este utilizat pe scară largă în industria alimentară fiind general autorizat pentru utilizare în produsele alimentare, în conformitate cu specificațiile legale, fiind folosit în multe dintre produsele alimentare existente la comercializare.

Cu privire la conținutul articolului publicat de dumneavoastră, dorim să facem următoarele precizări în vederea comunicării către public a unor informații corecte, precum și în vederea evitării dezinformării acestuia:

1.Caragenanul (E407) este un aditiv alimentar aprobat autorizat pentru utilizarea în alimente, conform legislației naționale (Ordinul nr. 295 din 12 iulie 2002 pentru aprobarea Normelor privind aditivii alimentari destinaţi utilizării în produsele alimentare pentru consum uman – „Ordinul 295/2002”) și a Uniunii Europene (Regulamentul (CE) nr. 1333/2008 al Parlamentului.European și al Consiliului din 16 decembrie 2008 privind aditivii alimentari – „Regulamentul CE 1333/2008”).

2.Autorizarea utilizării în alimente a aditivilor alimentari, inclusiv a caragenanului, se face, conform Regulamentul CE 1333/2008, numai în condițiile asigurării unui înalt nivel de protecție a sănătății populației.

Conform 3.articolelor 4 și 6 alin. (1) din Regulamentul CE 1333/2008, un aditiv alimentar poate fi inclus în lista aditivilor aprobați/ autorizați dacă nu pune nicio problemă de siguranță pentru sănătatea consumatorului la dozele propuse, conform dovezilor științifice disponibile.

4.Așa cum menționam mai sus, este de notorietate faptul că acest aditiv, caragenanul, este utilizat pe scară largă în industria alimentară, fiind general autorizat pentru utilizare în produsele alimentare, în conformitate cu specificațiile legale.

Totodată, vă aducem la cunoștință faptul că, în conformitate cu Ordinul 295/2002, Ministerul Sănătății este autoritatea care, la nivel național, poate retrage sau suspenda temporar utilizarea aditivilor în cazul în care apar informații noi sau reevaluări ale informațiilor existente pe baza cărora se constată că utilizarea aditivilor în alimente periclitează sănătatea publică, deși se încadrează în prevederile legale la nivel național. Or, dovadă a caracterului sigur a utilizării caragenanului în produsele alimentare, Ministerul Sănătății nu a luat o astfel de măsură.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

loading...

Lasa un comentariu