Drapelul României UMILIT de americani la Deveselu! De ce?

128952

Aflăm cu tristețe că steagul României a ajuns un simplu element de decor la o ceremonie româno-americană în loc să fie un element important al acesteia, în contextul unei colaborări militare la nivel înalt care are loc chiar pe teritoriul țării noastre! (incident petrecut în ianuarie 2016)

„În sala de ceremonii, a fost arborat doar steagul Statelor Unite ale Americii, tricolorul fiind folosit ca tapet pentru un perete al scenei” anunță Active News făcând referire la ceremonia de schimbare de comandă a bazei aereiene americane de la Deveselu. Evenimentul a avut loc cu două zile în urmă, moment la care oficialități ale armatei române împreună cu cele ale armatei americane l-au sărbătorit pe căpitanul James Craycraft care l-a înlocuit pe căpitanul William Garren, informează siteul marinei militare americane. „William Garren a preluat comanda bazei în Octombrie 2014 și a supravegheat construirea sistemului antirachetă Aegis Ashore.”

„Ceremonia a fost prezidată de contramiralul John C. „Jack” Scorby Jr., comandantul responsabil pentru Marina Americană din regiunile Europa, Asia de Sud Vest și Africa.” (gazetaoltului.ro)
.
Baza americană funcționează pe teritoriul românesc. Normal este ca la o astfel de ceremonie să fie arborate ambele steaguri: cel al României și cel al țării invitate să participe la programele sale pe teritoriul nostru. De ce nu s-a procedat astfel?
.
Ce drept are armata americană să NU arboreze steagul țării gazdă? Baza militară NATO de la Deveselu este activă în urma unui raport de prietenie și colaborare între cele două țări, România și SUA. Acest lucru implică și impune folosirea ambelor steaguri în cazul ceremoniilor oficiale! Sau acțiunile militarilor americani trebuie să ne dea de gândit?

Ca să nu li se reproșeze total oficialilor americani că nu au folosit steagul României, aceștia au ales să-l folosească drept banner în spatele scaunelor… adică jos, la picioare, în genunchi în fața mărețului steag american!

„Scutul antirachetă de la Deveselu a început să fie construit în 2013, iar România a fost de acord să găzduiască acest sistem în 2010, printr-o decizie a CSAT, în 2011 fiind semnat Acordul dintre România şi SUA privind acest sistem antirachetă.” (gazetanoua.ro)
.
NOTĂ: Dl. Tavi a trimis la secția de comentarii o fotografie în care se vede întreaga sală unde a avut loc ceremonia respectivă, o imagine realizată din alt unghi. Îi mulțumim. Se vede astfel clar că steagul României NU este arborat lângă cel al Statelor Unite. Concluziile sunt clare sau sunt acelea pe care fiecare este liber să și le facă.

reportaj de Mădălina Corina Diaconu
surse: gazetaoltului.ro, activenews.ro, gazetanoua.ro

CITESTE SI: De ce nu-i consider eroi pe militarii romani morti in Afganistan? LUPTAU PENTRU BANI SI PENTRU INTERESELE SUA/ISRAEL

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

3 comentarii

  1. Chiar nu intelegeti , suntem de decor,am fost ,suntem si vom fi,imi pare rau ca nu reusim sa ne ridicam acolo unde am fost in timpul lui Burebista Decebal,am fost o natiune ,atunci eram respectati si temuti ,acum suntem amanet,ca o trestie in voia vantului,fara identitate, fara inima,sclavii sclavilor, problema cea mai mare este ca mai suntem si mandri de cea ce suntem…. Pacat…. Solutia? Emigram si ne laudam cu ce istorie avem….

  2. ba rusofililor nu a-ti vrea ceva tancurii si rackete de la maica voastra rusia?/ pisama-s pe comentarile voastre de f.s.b-sti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.