Drama unui campion! Se zbate intre viata si moarte dupa un atac barbar în Iasi. O poveste cutremuratoare

Ştefan Pavel (26 de ani), campion la atletism, se află în comă de 9 zile la Spitalul de neurochirurgie Iaşi, după ce a fost lovit cu brutalitate în cap în urma unui conflict din faţa unui bar. A suferit un traumatism cranio-cerebral cu hematom

Pavel a fost operat sâmbătă dimineaţă pentru a i se curăţa cheagul de sânge de pe creier, dar ieri a făcut stop cardio-respirator
Din unele mărturisiri, fostul atlet se pare că a fost lovit cu picioarele în cap.

pav-stefan

Ştefan Pavel, doar 27 de ani. Fost atlet. Sprinter fără grimase în timpul cursei. Cu surâs. Pe stadion şi-n afara lui. Fost campion naţional, participant la Cupe ale Europei, Balcaniade şi component al ştafetei României de 4×400 m. Un tip care trosnea de vitalitate şi de umor. Avea 7 milioane de lei vechi într-un buzunar – salariul pe o lună din sport – şi un chef monstruos de viaţă în celălalt. Un tip din Iaşi. Un sportiv retras să-şi caute împlinirea la câteva ore de zbor de Otopeni. Şi-a purtat salutul „ci faci, pretene!?“ până în Londra. Şi nu s-a dat la o parte de sub roţile de fier din sălile de forţă. Sau din faţa barului unui club de striptease în care a lucrat ca ospătar. A făcut de toate! Pentru un trai mai bun. Pentru el. Pentru familie. Mai rău ce putea fi!? O revenire în propriul oraş pentru a-şi vedea mama?

Sâmbătă, 21 septembrie
O zi în care viaţa se opreşte din cursul ei firesc. Un bar pierdut prin Iaşi, în cea mai urâtă noapte dintr-o vacanţă frumoasă. Genul de noapte în care autocontrolul se pierde din cauza vitezei cu care sticlele goale se prăbuşesc în coşul de gunoi. Pavel dă nas în nas cu o faţă cunoscută. Să-i spunem Y. „Se ştiau din Londra şi s-au luat la harţă pe ceva mai vechi“, povesteşte un amic sub protecţia anonimatului. Oamenii de ordine îi aruncă afară ca pe nişte manechine. Pe fostul atlet nu-l aşteaptă niciun taxi la poartă. Şi reia disputa cu Y. Nu intervine niciun bodyguard săritor, nu se interpune nicio muscă. „S-au lovit cu pumnul în acelaşi timp, iar Pavel a căzut cu capul de bordură“, continuă un alt apropiat din Iaşi. Pavel îşi pierde cunoştinţa şi e transportat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi cu traumatism cranio-cerebral şi hematom pe creier. E în comă şi toată lumea e năpădită de gânduri negre. Curând se iveşte şi un alt capăt de aţă. Reală sau nu, varianta e de luat în calcul. „Poliţiştii care anchetează cazul au găsit pe camerele de luat vederi ale barului imagini cu fostul sportiv lovit cu piciorul în cap după ce a căzut pe jos“, explică pentru ProSport un om cu influenţă din oraş. Săltat de anchetatori, Y e trimis în arest 29 de zile pentru tentativă de omor. Nici nu mai contează, starea fostului campion se înrăutăţeşte. „Se va înzdrăveni, e numai inimă şi muşchi. Era sănătos tun“, îşi fac curaj foştii colegi. Ştirea se răspândeşte cu repreziciune, iar rugăciunile sunt înălţate cu voce înceată.

Sâmbătă, 28 septembrie
Mama, fratele şi sora nu mai au nici lacrimi să mai plângă, iar medicii se hotărăsc să-l opereze în dimineaţa zilei de sâmbătă. Veştile bune ne parvin de la prietenii săi: „De la familie ştim şi noi că i s-a scos cheagul de pe creier. Intervalul de 48 de ore de după intervenţie e cea mai înfiorătoare perioadă. Dacă trece de asta, e bine, nu mai sunt afectate funcţiile vitale!“, se strecoară cea mai optimistă mărturisire dintr-o sâmbătă ciudată de septembrie. Semne de înviorare?

Duminică, 29 septembrie
Pacientul are febră şi suferă un stop cardio-respirator. Situaţia se complică… „Ne pare rău, nu este aici medicul care l-a operat, iar purtătorul de cuvânt al spitalului nu lucrează duminică“, ne spune o voce de la capătul firului aflat în Spitalul de Neurochirurgie Iaşi. „Avem un contract semnat şi nu vă pot da relaţii. Doar cu familia pot vorbi, îmi pare rău. Vă rog să luaţi legătura mâine dimineaţă cu purtătorul de cuvânt“, completează doctorul Iordache, medicul care l-a operat. Până aseară, la închiderea ediţiei, veştile referitoare la o ameliorare a stării de sănătate a fostului atlet întârziau să apară. Ştefan Pavel are doar 26 de ani.

Pavel era specialist în probele de 100 m, 200 m, 400 m şi 4×400 m

A fost antrenat, printre alţii, de Victor Nicolae şi Ioan Vieru

46,68 e recordul personal al atletului din Iaşi în proba de 400 m

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *