Drama poliţistului care s-a sinucis la 28 de ani, la scurt timp după întoarcerea din luna de miere din cauza ca era inselat de sotie – si ea agent de politie

Agentul de Poliţie Daniel Dumitrescu, angajat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, s-a sinucis în dimineaţa zilei de miercuri, 19 februarie, la vârsta de doar 28 de ani.

Poliţistul s-a spânzurat cu o cravată de clanţa unei uşi a apartamentului pe care-l închiriase în localitatea suceveană Rădăuţi. Descoperirea macabră a fost făcută de colegi, care l-au căutat acasă pentru că nu răspundea la telefonul de serviciu. Gestul lui Daniel Dumitrescu este greu de înţeles chiar şi pentru apropiaţii săi.

În urmă cu câteva luni, bărbatul s-a căsătorit cu o colegă de serviciu de la postul de poliţie din comuna Dorneşti, judeţul Suceava. N-au trecut nici patru săptămâni de când cei doi tineri s-au întors din luna de miere petrecută în Thailanda şi, totuşi, surse din rândul anchetatorilor susţin că poliţistul s-ar fi spânzurat pentru că suferea din dragoste.

Cei doi soţi ar fi avut o discuţie în contradictoriu în seara zilei de marţi, 18 februarie. Din cauza certurilor, soţia poliţistului a decis să plece la părinţii săi care locuiesc în comuna suceveană Marginea. În noaptea respectivă, Daniel Dumitrescu s-ar fi plimbat cu maşina pe străzile din Rădăuţi şi le-ar fi trimis mesaje de adio unor persoane pe care le îndrăgea. Pe 19 februarie, în jurul orei 4.00, bărbatul s-a întors în apartament şi s-a sinucis.

Citiți și:  ULUITOR! Tânăr ÎMPUȘCAT de polițiști din greșeală, dupa ce au vrut să tragă în tatăl lui

„Îţi cerem un singur lucru… să ne aştepţi, vom veni cu toţii, mai devreme sau mai târziu. Îţi vom prelua misiunea şi o să îţi dăm raportul cu rezultatele noastre atunci când ne vom revedea. Sper să nu ne facem de ruşine, dragul meu camarad. Sper sa îţi aduc veşti despre o lume mai bună, mai sigură, despre dragoste şi armonie, aşa cum ai visat tu. Îţi mai cer un favor, dragul meu coleg… să ne mai aştepţi puţin, avem si noi câteva datorii de achitat faţă de cetăţeni“, a scris pe Facebook Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Daniel Dumitrescu nu este singurul poliţist din Suceava care s-a sinucis din dragoste. În august 2019, agentul de poliţie Ionuţ Andrei Aursulesei s-a împuşcat în cap cu pistolul din dotare, după ce a divorţat de soţia sa. El a lăsat un mesaj de adio în care şi-a explicat gestul necugetat:

„Probabil se vor auzi din nou fel şi fel de lucruri exagerate, veţi încerca să scoateţi iar vorbe despre mine, că de fapt a fost alt motiv care a stat la această decizie, dar e doar părerea voastră… Adevăratul motiv care m-a împins la acest gest e faptul că nu am suportat că persoana ce o iubesc s-a «aruncat» în braţele altei persoane, în ciuda a tot ceea ce a fost şi într-un timp aşa de scurt“, a scris poliţistul. Mesajul era însoţit de o fotografie în care apăreau doi îndrăgostiţi pe o bancă.

Citiți și:  ULUITOR! Tânăr ÎMPUȘCAT de polițiști din greșeală, dupa ce au vrut să tragă în tatăl lui

După decesul agentului Aursulesei, vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România SNPR DECUS, Bogdan Bănică, a atras atenţia asupra neprofesionalisului de care au dat dovadă psihologii care lucrează în sistem.

„Poziţia mea, în calitate de lider sindical, vis-a-vis de neprofesionalismul şi de neimplicarea psihologilor unităţii este perfect justificată. Dacă problemele lui Ionuţ, personale şi familiale, erau cunoscute şi ar fi trebuit să fi fost cunoscute, obligatoriu, dar obligatoriu, la propunerea şi la solicitarea psihologului unităţii trebuia să i se ridice armamentul din dotare“, a arătat Bănică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.