Dragnea vrea muzeu al culturii evreiești din România

evreu

Vizita oficiala a presedintelui PSD Liviu Dragnea in Israel a cuprins si o intalnire cu Alan Schneider – Director al Centrului Global B’nai B’rith. In cadrul intrevederii, s-a discutat despre imbunatatirea cooperarii pentru pastrarea patrimoniului cultural si  mostenirii evreiesti, continuarea proiectului de realizare a Muzeului Culturii Evreiesti din Romania si despre contributia deosebita a evreilor din Romania la construirea statului evreu.

Alan Schneider a multumit presedintelui PSD pentru relatia de prietenie pe care o are cu membrii comunitatii  evreilor din Romania si pentru sprijinul concret pe care l-a ofetit ca ministru  al dezvoltarii si parlamentar – lider al social-democratilor.

” Este nevoie sa fim mult mai activi pentru a atrage investitii in beneficiul ambelor tari, care au un potential enorm inca neexploatat. De asemenea, Romania poate deveni a poarta de intrare a Israelului catre Uniunea Europeana. Noi nu putem fi de acord cu decizii din cauza carora sufera cetatenii, cum ar fi etichetarea produselor israeliene”, a spus Liviu Dragnea.

Cei doi au discutat si despre situatia supravietuitorilor Holocaustului din Romania precum si despre cooperarea regionala in domeniul umanitar. (sursa: stiripesurse.ro)

VEZI SI: DRAGNEA FATA IN FATA CU GENERATIA FACEBOOK

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *