Dragnea, TRADAT la Palatul Victoria. Se pregateste alungarea lui Vâlcov

După ce i-a solicitat lui Codrin Ștefănescu să fi e invitată la toate manifestațiile electorale ale PSD, lângă Liviu Dragnea, premierul Viorica Dăncilă s-a încăpățânat să ia țara la picior, fi e că joacă ping-pong pe tocuri, fi e că participă, laolaltă cu miniștrii partidului, la diverse mitinguri. Mai mult chiar, potrivit surselor „Evenimentului zilei”, Dăncilă i-a pus gând rău consilerului Darius Vâlcov, pe care vrea să-l alunge de la Palatul Victoria.

În pofida energiei debordate de care dă dovadă în ultima perioadă, premierul nu va participa însă și la Summit-ul UE organizat în data de 9 mai, la Sibiu, pentru simplul motiv că nu a fost invitată. Fiecare stat membru deține un singur loc în Consiliul European, loc ce este ocupat de președintele Klaus Iohannis.

Se consultă cu Paul Stănescu

Potrivit surselor ”Evenimentului zilei”, dincolo de preumbările cu iz electoral, Viorica Dăncilă încearcă, în spatele ușilor închise, să-l izgonească pe Darius Vâlcov din imediata sa proximitate. Aceste mișcări în front îl deranjează teribil pe Liviu Dragnea, cu atât mai mult cu cât la urechile teleormăneanului au ajuns informații potrivit cărora Dăncilă se consultă, în mod uzual, cu unul dintre cei mai mari inamici pe care șeful PSD îi are pe linie de partid: baronul de Olt, influentul Paul Stănescu, fost vicepremier și membru marcant al frondei stârnite de gruparea Adrian Țuțuianu-Gabriela Firea-Mihai Tudose, motiv pentru care a fost nevoit să demisioneze din Executiv. Amintim că, la momentul respectiv, Viorica Dăncilă nu a fost deloc o adeptă a mazilirii baronului de Olt, în condițiile în care are o relație bună cu aceasta, și nici nu a dorit să cadă „la mijloc” într-un conflict intern în care nu intenționa să se implice activ. Nu este deloc o simplă coincidență că, inițial, Dăncilă s-a opus, în spatele ușilor închise, și descotorosirii de ministrul Justiției, Tudore Toader, mișcare ordonată de Liviu Dragnea.

Aceleași surse ne-au dezvăluit că tensiunile dintre Dăncilă și Vâlcov – considerat adevăratul premier al PSD și eminență cenușie a așa-zisei „revoluții economice” – au izbucnit în perioada în care Paul Stănescu era pe cai mari în Guvern. Pentru neofiți, precizăm că baronul de Olt și Darius Vâlcov se află în conflict de ani de zile, încă din perioada în care acesta din urmă era primar la Slatina, iar Stănescu lider al social-democraților olteni. Înregimentarea lui Vâlcov sub flamurile PSD și, finalmente, postarea sa la masa Guvernului, la porunca lui Dragnea, nu au fost deloc de natură să liniștească apele. Dimpotrivă.

Cum s-a produs ruptura

Potrivit informațiilor, ruptura definitivă dintre Paul Stănescu și Liviu Dragnea (foști parteneri de vânătoare) a avut loc după ce șeful PSD a intervenit în acest conflict subteran pe care s-a grăbit să-l tranșeze în favoarea prietenului său Darius Vâlcov. Acesta a fost contextul în care baronul de Olt a ieșit din camarila lui Dragnea și s-a aliat cu rebelii Adrian Țuțuianu, Gabriela Firea și Mihai Tudose. Izolat și marginalizat pe line de partid, Stănescu se află în tratative cu Pro România, unde intenționează să plece într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat, dacă Liviu Dragnea va rămâne în fruntea PSD, în pofida multiplelor probleme pe care le are.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *