Dragnea și Dăncilă, pe făraș. Planul secret al lui Iohannis. Breaking news

Război total pe scena politică între Klaus Iohannis și cei de la PSD. Șeful statului este pe cale să-și pună în aplicare un plan secret care i-ar scoate din joc pe Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă. În mai puțin de o lună vor fi alegeri europarlamentare, iar cărțile se vor face în funcție de rezultatele scrutinului.

Scena politică stă pe un butoi de pulbere. Klaus Iohannis a intrat în joc și participă activ la campania electorală. În mai puțin de trei săptămâni vor fi alegeri europarlamentare, iar șeful statului a convocat și un referendum pe justiție.

În cadrul acestui joc politic șeful statului ar avea și un plan secret devoalat chiar de la Bruxelles. Dacă referendumul din 26 mai ar ieși precu își dorește Iohannis, acesta ar putea negocia o nouă majoritate parlamentară. O spune europarlamentarul Cristian Preda care crede că jocurile se vor face în funcție de rezultatele electorale. Mai mult, nici Guvernul Dăncilă nu ar sta pe roze. Iohannis ar scăpa imediat de Executivul girat de Liviu Dragnea în cel mai scurt timp.

”Impresia mea e că preşedintele vrea să forţeze căderea Guvernului, a spus-o foarte clar, folosind majoritatea consistentă pe care o va obţine. Ar fi raţional să scăpăm de Guvernul Dăncilă, totuşi, există nişte limite, oamenilor le e ruşine cu miniştrii pe care-i avem, oameni care nu sunt în stare să lege două vorbe, care nu par să facă politică”, afirmă Preda.

Până acum, moţiunile de cenzură nu au adus niciun rezultat. „Şansa pe care o are e să negocieze el însuşi o majoritate, asta mi s-a părut că vrea să facă şi în perspectiva alegerilor prezidenţiale pare să dorească să obţină această victorie. După ce doi ani de zile am văzut cât de proaste sunt guvernele PSD, Iohannis să vină după referendum şi să spună OK, putem avea ceva mai bun. E în interesul general, dincolo de interesul lui electoral”.​, a declarat europarlamentarul la radio RFI.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *