DRAGNEA și ASUL din MÂNECA sa. Un NOU SCANDAL al PROTOCOALELOR SRI? CCR a fost IMPLICATĂ

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, va sesiza luni CCR, cu privire la existența unui conflict între Ministerul Public și Parlament, legat de protocolul SRI-Parchetul General din anul 2016, pe motiv că Parchetul a „supralegiferat SRI„, au declarat surse politice pentru Mediafax.

Semnatarul sesizării va fi doar președintele Camerei Deputaților, au adăugat sursele politice citate.

„Informația privind intenția sesizării CCR în legătură cu un posibil conflict juridic între Ministerul Public și Parlament a fost confirmată oficial, joi, de către Florin Iordache, însă deputatul PSD nu a precizat dacă obiecția de neconstituționalitate va fi depusă la Curtea Constituțională de către Camera Deputaților sau de Guvern”, mai arată sursa citată.

Citiți și:  ALERTĂ! CCR a decis. Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor

„Din punctul meu de vedere, protocoalele sunt inadmisibile şi modul în care Procurorul General a semnat aceste protocoale sunt de natură să creeze un conflict constituţional şi ne gândim foarte clar să declanşăm un conflict constituţional datorită faptului că prin semnarea de către Procurorul General a acestor protocoale, mă refer şi la cel din 2009 şi la cel din 2016, a venit să adauge la Codul de Procedură Penală. (…) Prin semnarea acestor protocoale, procurorul general a venit să adauge la CPP şi a transformat SRI în organ de urmărire penală. Noi analizăm dacă nu este vorba despre un conflict constituţional şi dacă este necesar să sesizăm Curtea Constituţională”, a declarat Iordache.

Citiți și:  'Bomba' din decizia CCR: Alegerile parlamentare ar putea să fie AMANATE

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile