Dragnea, LOVIT în plin chiar la CEx al PSD

Paul Stănescu, fostul ministru al Dezvoltării Regionale, revine în prim-plan. În contextul scandalului creat în jurul demiterii lui Tudorel Toader, fostul vicepremier a refuzat să spună dacă ministrul Justiției ar trebui remaniat, însă a menționat că politica penală a unui stat o face majoritatea parlamentară, iar Guvernul o pune în aplicare.

„Politia penală a unui guvern o face majoritatea parlamentară, iar ministrul și Guvernul o pun în aplicare. Guvernul si orice ministru pun in aplicare politica aliantei de la guvernare. Nu contează opinia mea, ci a majorității”, a declarat Paul Stănescu.

Ministrul Justiției Tudorel Toader a reușit să stârnească un val de nemulțumiri în rândul social – democraților prn faptul că amână sau refuză să dea OUG în Justiție. Pe lângă asta, conform surselor EVZ, Tudorel Toader ar mai fo sancționat și pentu că nu a insistat mai mult pe cererea de revocare din funcție a procurorului general al României, Augustin Lazăr.

Soarta lui Tudorel Toader, ministrul Justiției în România, se decide miercuri. Moțiunea simplă inițiată de PNL și USR va fi dezbătută în plenul Senatului.

Semnatarii moţiunii solicită „încetarea de urgenţă a imixtiunii în înfăptuirea Justiţiei, care, potrivit art. 126 alin. (1) din Constituţia României republicată, se realizează doar prin Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi prin celelalte instituţii judecătoreşti”. Ei îi cer ministrului Justiţiei să renunţe la „modificările nocive aduse legislaţiei penale şi să procedeze la armonizarea acestora cu deciziile CCR, să renunţe la modificările legislative din domeniul judiciar care contravin principiilor unui stat de drept, dar şi modalităţii de înfăptuire a justiţiei şi statutului judecătorilor, prevăzute de Constituţia României”.

PNL şi USR îi cer, de asemenea, ministrului Justiţiei să sprijine iniţiativa legislativă liberală de desfiinţare a Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie.

Robert Cazanciuc a declarat că la această moțiune de cenzură, senatorii PSD vor „vota conform conștiinței lor”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *