Dragnea e în stare de SOC. Cine va da VERDICTUL FINAL în procesul lui


Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis joi, după o ședință de câteva ore, că verdictul final în procesul lui Liviu Dragnea va fi dat de completul de 5 judecători din 2018, așa cum a dorim CSM, potrivit unui comunicat al instituției.

”Secţiile Unite au respins în şedinţa de azi ca inadmisibile sesizările formulate de Completul de 5 judecători în materie penală şi Secţia penală privind schimbarea jurisprudentei existente la nivelul Completurilor de 5 judecători în materie penală, sub aspectul interpretării şi aplicării principiului continuităţii completului de judecată, subsumat regulii anualităţii ce guvernează activitatea acestor formaţiuni de judecată”, se arată în comunicat.

Practic, secţiile Unite ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au avut de ales cine îi judecă pe demnitari, precum Liviu Dragnea, Victor Ponta sau Călin Popescu Tăriceanu: completul de 5 judecători (C5) din 2018, aşa cum a decis Secţia pentru judecători a CSM, sau C5-ul tras la sorţi pentru 2019.

Secţiile Unite ale ICCJ înseamnă plenul Curţii, adică în jur de 100 de înalţi magistraţi. Completul care va judeca în 2019 apelul în procesul angajărilor fictive – în care Liviu Dragnea a primit la fond 3 ani şi jumătate cu executare – va da cel mai probabil verdictul final.
Care este completul din 2018 în legătură cu care Secţia pentru judecători a CSM, dominată de şefa Consiliului, Lia Savonea, a decis că trebuie să judece apelul lui Liviu Dragnea în 2019.

C5 P2 din 2018 este format din judecătoarele: Tatiana Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera, Rodica Aida Popa şi Simona Enceanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.