Dragnea, atac VOALAT la adresa instanței care l-a condamnat pe fond: La ÎCCJ nu e în vigoare legea 304, acolo se consideră că intră în vigoare la 1 ianuarie

Liviu Dragnea a declarat, duminică seara, că legea 304 privind organizarea judiciară, promulgată de președintele Klaus Iohannis, nu este în vigoare la toate instanțele. Președintele PSD susține că “a auzit” că la instanța supremă, acolo unde urmează a se da o sentință definitivă în dosarul său, “se consideră că intră în vigoare la 1 ianuarie”.

“Legea 304 nu e in vigoare peste tot, la ÎCCJ nu e. Acolo se considera ca intra in vigoare la 1 ianuarie. Asa am auzit. Trebuie sa intre in vigoare pana la 1 ianuarie toate legile justitiei. Toate instituțiile trebuie aduse in matca constitutionala. Cu aceasta arhitectura bulversata abuzurile vor continua. Asta vrem in Romania? Ideea de Rezist e vorba de rezistenta la aducerea normalitatii in Romania”, a declarat Liviu Dragnea la Antena 3.

Citiți și:  Dragnea a EXPLODAT după reținerea jurnalistei Iosefina Pascal: Cenzură și poliție politică!

Legea 304/2004 privind organizarea judiciară prevede că “hotărârile judecătoreşti trebuie redactate în termen de cel mult 30 de zile de la data pronunţării. În cazuri temeinic motivate, termenul poate fi prelungit cu câte 30 de zile, de cel mult două ori”.

Una dintre schimbările esențiale se referă la înființarea Secției pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, a cărei conducere este numită și revocată de Plenul CSM.

O altă schimbare este cea a articolului 65 alin. (3) care arată că: “soluţiile adoptate de procurori pot fi infirmate motivate de către procurorul ierarhic superior, când sunt apreciate ca fiind nelegale sau netemeinice”.

“Am acordat termen până la 1 septembrie tuturor să profite de vacanţa judecătorească şi să-şi termine stocul de dosare de redactat. În caz contrar, or să suporte consecinţele legii, respectiv voi sesiza Inspecţia Judiciară, lucru pe care l-am mai făcut şi în alte situaţii, nu ar fi o noutate pentru ei”, a declarat, în luna iulie, Cristina Tarcea, într-un interviu acordat Realitatea TV.

Citiți și:  Răsturnare de situație în amantlâcul anului! Pe cine bănuiește Irina Tănase că i-ar fi ”fabricat” scandalul

Una dintre motivările importante este cea în cazul lui Liviu Dragnea. Judecătorii ÎCCJ au dispus, în primă instanță, condamnarea la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru liderul PSD, în cazul angajării fictive la DGASPC Teleorman a două persoane. Magistrații trebuie să motiveze această decizie, urmând ca dosarul să ajungă în faza finală la Completul de 5 judecacatori al ICCJ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *