DRAGNEA anunta GROZAVIA din sistemul de PENSII – Declaratiile momentului

Creşterea punctului de pensie prevăzută în Programul de guvernare \’nu este sub semnul întrebării\’ a precizat miercuri preşedintele PSD Liviu Dragnea la Parlament.

‘Creşterea punctului de pensie, aşa cum scrie în Programul de guvernare, este în vigoare. Nu este sub semnul întrebării, nu a fost niciodată şi nici nu va fi, şi anume cu 10% anul viitor, aşa cum este în program’, a spus Dragnea.

El a spus că este nevoie de o perioadă lungă pentru recalcularea pensiilor, având în vedere că este vorba despre câteva milioane de dosare.

‘Despre o nouă lege a pensiilor, care este aproape finalizată practic ca şi proiect, v-am spus mereu şi vă spun în continuare: niciodată nu a fost vorba ca ea să fie prinsă cu prevedere bugetară în bugetul pe anul 2018 pentru că ar fi însemnat să fim nerealişti. Este nevoie de o perioadă lungă de recalculare a pensiilor şi este vorba de câteva milioane de dosare. Este vorba de repararea nedreptăţilor. Decizia politică luată acum ceva timp a fost să finalizăm aceste legi care sunt necesare acum, şi anume Legea bugetului de stat, split TVA şi celelalte care ţin de Legea salarizării, urmând ca imediat după ce ele vor fi depuse în Parlament să reîncepem discuţiile cu Ministerul Muncii sub coordonarea primului ministru despre legea pensiilor, urmând să luăm nişte decizii importante pe când şi pe ce perioadă vor fi alocate resursele financiare pentru a se repara aceste nedreptăţi, pentru că nedreptăţile despre care vorbim sunt diferenţe între pensii pentru oameni care au avut aceleaşi condiţii de muncă şi aceeaşi perioadă de muncă şi asta înseamnă bani şi trebuie să luăm o decizie realistă, să nu vindem iluzii’, a afirmat Dragnea.

VEZI SI: HAOS DEPLIN in PSD: Dragnea, bănuit că vrea să cedeze guvernarea pentru a-și salva pielea! PLANUL unui ATAC MURDAR

Întrebat dacă PSD a fost nerealist în campania electorală atunci când a propus nişte termene, Liviu Dragnea a răspuns: ‘Nu, nu este vorba despre nerealism, este vorba de, dimpotrivă, de o abordare pragmatică. La vremea la care noi am discutat despre acest lucru, o spunem cu sinceritate, niciunul dintre noi nu ştia, nu avea dimensiunea grozăviei din interiorul sistemului de pensii din România, absolut nimeni. Ne-a trebuit mult timp pentru a putea avea acces la toate informaţiile. Din păcate, în România încă mai sunt zone în instituţiile publice unde informaţiile trebuie să le scoţi într-un mod destul de ciudat’.

Referindu-se la Pilonul II de pensii, Liviu Dragnea a afirmat că este un drept firesc al românilor să opteze în această privinţă.

‘Despre Pilonul II de pensii şi despre posibilitatea de a opta, noi ne menţinem punctul de vedere pentru că eu cred că este un drept firesc al românilor să opteze, pentru că până acum nu au optat. Este bine să lămurim această confuzie. Românii au avut dreptul să opteze la care agent economic să meargă, nu să opteze dacă intră în Pilonul II sau Pilonul I’, a afirmat Dragnea. AGERPRES

VEZI SI: VASILEASCA, declaratii de ULTIMA ORA dupa ANUNTUL care a SOCAT milioane de romani – Ce se va intampla cu pensiile si salariile din2018

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.