Dr. Flavia Groşan : „Producătorii îmi dau dreptate cu oxigenul. Am deschis Cutia Pandorei”

Medicul Flavia Groşan susţine că producătorii îi dau dreptate, cu privire la faptul că oxigenul administrat în concentraţii foarte mari devine toxic după două zile.

Într-o postare făcută pe pagina de Facebook, dr. Groșan spune că a deschis „Cutia Pandorei” şi precizează că şi preşedintele Societăţii Române de ATI, dr. Şerban Bubenek, îi dă dreptate.

Dr. Flavia Groşan: Producătorii îmi dau dreptate. Mă tem că am deschis Cutia Pandorei
„Nu pot să cred. Uite că producătorii îmi dau dreptate. Mă tem că am deschis Cutia Pandorei. Amin

“Producătorii avertizează că oxigenul este potenţial toxic după două zile la concentraţii care depăşesc 40%. Aceștia arată că administrarea de oxigen trebuie să se realizeze cu prudenţă, iar doza trebuie adaptată necesităţilor individuale ale pacientului.

Este necesară monitorizarea regulată a tensiunii arteriale a oxigenului sau efectuarea pulsoximetriei şi monitorizarea semnelor clinice. Scopul este să se utilizeze întotdeauna cea mai redusă concentraţie eficace de oxigen în aerul inhalat pentru fiecare pacient, ceea ce înseamnă cea mai redusă doză necesară pentru menţinerea unei saturaţii > 90%.

Concentraţiile mai mari trebuie administrate pe o perioadă cât mai scurtă posibil, fiind însoţite de monitorizarea atentă a valorilor gazului din sânge”, se mai precizează în prospect.
Avertisment și de la președintele SRATI”, a scris dr. Flavia Groşan, pe pagina de Facebook.

Postarea dr. Flavia Groşan vine în baza unui articol apărut într-un ziar local şi care pulică prospectul Oxigen Sol 100%.

Prospect: Oxigenul în concentrații mari poate determina colapsul alveolelor, care va opri alimentarea sângelui cu oxigen
„Oxigenul în concentrații mari poate determina colapsul alveolelor (mici saci în plămâni), care va opri alimentarea sângelui cu oxigen. Acest lucru se poate întâmpla dacă se utilizează o concentraţie de 100% mai mult de 6 ore, 60-70% după mai mult de 24 ore, în a doua zi de tratament la 40-50% și sub 40% după mai mult de 2 zile. Aveţi grijă deosebită dacă nivelurile de dioxid de carbon din sângele dumneavoastră sunt crescute.

Sursa: antena3.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!