“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
MEDICAL

Dr. Flavia Groșan: ”Medicii mă sună acum doar ca să-i tratez”

5yy

Fenomenul ”Flavia Groșan” a reușit să-i unească și să-i solidarizeze pe români. Mai puțin pe medici, pentru că, în pofida informațiilor oferite, niciun doctor din țară nu și-a manifestat intenția de a colabora cu dr. Flavia Groșan în vindecarea pacienților. De sunat, medicii au început să o sune, dar doar pentru a fi vindecați de Covid și atât.

Paralizați de invidie și poate și de frica sistemului, medicii nu au făcut un pas în față. Niciunul dintre cei care tratează bolnavii Covid nu a contactat-o pe dr. Flavia Groșan pentru a-i cere detalii despre combinația de medicamente și despre pașii pe care trebuie să-i urmeze în tratarea pacienților. În schimb, după notorietatea obținută în presă de dr. Flavia Groșan, medicii au început să o sune, dar doar pentru a fi tratați de Covid, nicidecum pentru a-i trata ei, la rândul lor, pe bolnavi. Cei din Societatea Română de Pneumologie, în loc să o felicite că le-a onorat specialitatea, aproape au exclus-o pe dr. Flavia Groșan, lucru care a mâhnit-o foarte tare pe aceasta. De cealaltă parte, de la șefii pandemiei din România nu se aude niciun cuvânt, deși cu siguranță fierb și nu înțeleg cum o mână de om a reușit să provoace atâta susținere și, mai ales, atâta trezire. Pe lângă tratamentul folosit cu succes de dr. Flavia Groșan, mai rămâne însă nerezolvat un lucru extrem de grav. Protocolul din spitale. Dacă acesta nu se va schimba oamenii vor refuza să se mai interneze, cu orice risc. Pentru că acum o internare pe propriile picioare în spital echivalează, în inadmisibil de multe cazuri, cu o condamnare la moarte. Și nu medicul Flavia Groșan este de vină sau lipsa educației medicale în rândul populației, ci tratamentele din protocol, care grăbesc moartea bolnavilor.

Tratamentul din Franța, același

Un medic român stabilit în Franța de 10 ani i-a scris dr-ului Flavia Groșan: ”Excelent tratamentul pe care îl administrați”. În fapt, potrivit medicului din Franța, combinația de medicamente este aproape identică cu cea a medicului Flavia Groșan. ”Am lucrat în ultimii 10 ani în Franța și vă fac o mărturisire. În primele două ierni înainte de pandemie, 2019-2020, am lucrat la cabinetul meu din zona pariziană, și am avut cazuri similare cu Covid-19: febră, oboseală, dureri articulare, tuse și evoluție incredibilă, cu sechele motrice. Niciun pneumolog nu a găsit agentul patogen, dar diagnosticul era aproape invariabil pneumonie interstițială cu frecvente forme de pneumonie de vârf, extrem de rare în cariera oricărui medic. În total, două ierni la rând am avut peste 500 de cazuri, niciunul nu l-am internat. Toți au fost tratați la domiciliu și niciun deces. Era clar că este o infecție virală respiratorie, puțin probabil gripă, cu test negativ și involuție lentă”, i-a scris medicul francez dr-ului Flavia Groșan.

Medicamente ieftine

Medicul francez mai scrie că a avut norocul în stagiatura lui să lucreze cu medici infecționiști din România, dr.Jipa, dr.Dumitrescu, dr. Vulcan, dr.Erscoiu. ”Maeștrii ne-au instruit foarte tare asupra tratamentului bolilor virale respiratorii și nu numai. Există principii de la care, dacă te abați, pierzi pacientul: izolare, repaus la pat, antiinflamator, antitermic, asocierea aspirină și paracetamol, corticoterapie în caz de dificultăți importante la respirație, antibioterapie obligatorie pentru că pneumonia interstițială, deși e provocată de un virus, merge rapid, 99%, către suprainfectare microbiană, antihistaminice, bronhodilatatoare, activante de tip picături nazale, siropuri, expectorante, antitusive, în funcție de perioada bolii, masaj cutie toracică, protecție gastrică etc. Sunt ieftine, la îndemână și respectă toate principiile recomandate de maeștrii infecționiști. Medicul alege medicamentul favorit, principiile însă sunt bătute în cuie. Cu stimă și în respectul științei și al artei medicale puse în slujba pacientului”, a încheiat scrisoarea medicul francez. Deci despre asta vorbim, despre principii, despre bază, ai baza sau nu o ai, ne mai spune medicul Flavia Groșan.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.