Dr. Fauci: „Acesta este un focar de PROPORTII ISTORICE, pe care nu l-am mai văzut de 102 ani”

Veteranul epidemiolog a spus: „Cred că ne confruntăm cu multe probleme”

Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase și expert în boli infecțioase în ultimele patru decenii, a declarat luni seara lui Shepard Smith de la CNBC că este mai critic ca niciodată să faci aceste cinci lucruri: poartă o mască , distanță socială, evitați spațiile aglomerate, faceți lucruri în aer liber acolo unde este posibil și spălați-vă frecvent mâinile.

„Cred că ne confruntăm cu multe probleme”, a spus Fauci. „Avem acum o linie de bază a infecțiilor care variază între 40.000 și 50.000 pe zi. Acesta este un loc rău pentru a vă afla când vă duceți la vremea mai rece a toamnei și la vremea mai rece a iernii. În plus, am dori să vedem că procentul de pozitivitate scade. ” Peste 215.910 persoane din SUA au murit din cauza COVID-19.

„Avem acum o linie de bază a infecțiilor care variază între 40.000 și 50.000 pe zi. Acesta este un loc rău în care să fii.

  • Dr. Anthony Fauci, director al Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase
    Experții din domeniul sănătății publice au avertizat, de asemenea, despre o „twindemie” a COVID-19 și a gripei sezoniere pe măsură ce SUA intră în sezonul gripal și au îndemnat americanii să își facă vaccinurile împotriva gripei. Își fac griji că spitalele sunt copleșite de cazuri de coronavirus și gripă și că oamenii nu pot distinge simptomele lor .

Doctorul a spus că nu este vorba de închiderea completă sau deschiderea completă a economiei. „Nu vorbim despre închiderea a ceva; vorbim despre utilizarea măsurilor de sănătate publică ca vehicul sau poartă de acces, pentru a menține țara deschisă, pentru a menține economia. Nu este un obstacol. ”

Smith l-a întrebat pe Fauci despre apelul președintelui Donald Trump către guvernatorul Andrew Cuomo de a deschide New York-ul. „Acest fenomen totul sau nimic – fie stai închis, fie știi, aruncă atenție vântului – nu funcționează. Și am dovedit că nu funcționează ”, a spus Fauci. „Astfel încât modul prudent și cel atent pe care îl cunoaștem ne vor deschide, de fapt, și o vom face într-un mod sigur”.

Când Smith a spus că Fauci a fost exclus ca membru al grupului operativ de la Casa Albă pentru coronavirus, medicul a spus că nu va renunța. „Acesta este un focar de proporții istorice, pe care nu l-am văzut de 102 ani”, a spus el, referindu-se la gripa din 1918. „Nu există nicio șansă să renunț la asta și să mă îndepărtez de ea, indiferent de ce s-a întâmplat.”

Aproximativ 500 de milioane de oameni, sau o treime din populația lumii, s-au infectat cu gripa spaniolă din 1918. Se estimează că 50 de milioane de oameni au murit în întreaga lume, aproximativ 675.000 de decese survenind în SUA, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Ambele pandemii au provocat o contracție economică, reducând atât produsul intern brut, cât și ocuparea forței de muncă.

Deși pandemia din 1918 este pentru totdeauna asociată cu Spania, această tulpină de H1N1 a fost descoperită mai devreme în Germania, Franța, Marea Britanie și SUA, dar similar cu răspunsul Partidului Comunist la primele cazuri de COVID-19 în China, cenzura din Primul Război Mondial a fost îngropată sau a subevaluat rapoartele respective. Gospodăriile multi-generaționale au fost mai expuse riscului din cauza gripei din 1918 și a coronavirusului în 2020.

Fauci i-a implorat pe tineri să acționeze responsabil. Un tânăr s-ar putea să nu se îmbolnăvească, dar ar putea răspândi boala către cineva vulnerabil. „Acesta poate fi bunicul cuiva, poate fi o femeie care urmează chimioterapie pentru cancerul de sân, care ar putea fi un copil cu deficit imunitar. Așa că trebuie să nu mai credem că există în vid, doar pentru noi înșine. Suntem în asta împreună.”

„Nu vorbim despre închiderea a ceva, ci despre utilizarea măsurilor de sănătate publică ca vehicul”.

  • Dr. Anthony Fauci, director al Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase
    Luna trecută, Fauci i-a spus Consiliului de Administrație al Wall Street Journal într-un interviu la distanță că primele vaccinuri dezvoltate pentru COVID-19, boala cauzată de SARS-CoV-2, ar putea fi mai degrabă moderată decât extrem de eficientă. „Dacă vaccinul este moderat de eficient, suficient încât să doriți cu siguranță să îl utilizați, atunci va trebui să obțineți mult mai mulți oameni care să se vaccineze”, a spus el.

„Odată cu combinația unui vaccin bun împreună cu măsuri de sănătate publică, am putea fi în măsură să punem acest focar de coronavirus în spatele nostru, așa cum am pus SARS-ul original în spate și, sperăm, în modul în care am pus MERS sau Orientul Mijlociu Sistemul respirator, în spatele nostru ”, a spus veteranul epidemiolog.

Fauci a spus că speră că un vaccin împotriva coronavirusului ar putea fi dezvoltat până la începutul anului 2021, dar a spus în repetate rânduri că este puțin probabil ca un vaccin să ofere imunitate 100%; el a spus că cel mai bun rezultat realist, bazat pe alte vaccinuri, va fi de 70% până la 75% eficient. Vaccinul împotriva rujeolei, a spus el, este printre cele mai eficiente, oferind 97% imunitate.

Începând de sâmbătă, COVID-19 infectase 39,3 milioane de oameni din întreaga lume, un număr care în general nu ține cont de cazuri asimptomatice și a ucis mai mult de 1,1 milioane de oameni.SUA are încă cel mai mare număr de cazuri și decese din lume (8,05 milioane și 218,599 decese), urmate de India (7,4 milioane), Brazilia (5,2 milioane) și Rusia (1,4 milioane), potrivit Universității Johns Hopkins.

AstraZeneca AZN, + 0,91%, în combinație cu Universitatea Oxford; BioNTech SE BNTX, + 4,10% și partenerul Pfizer PFE, + 3,83% ; Johnson & Johnson JNJ, + 0,61% ; Merck & Co. MERK, + 0,64% ; Moderna MRNA, -2,17% ; Sanofi SAN, + 2,12% și GlaxoSmithKline GSK, + 1,64% sunt printre cei care lucrează în prezent la vaccinurile COVID-19.

În luna mai, majoritatea americanilor (55%) au declarat că vor fi vaccinați pentru COVID-19 dacă și când va fi disponibil un vaccin, dar acest număr a scăzut la 32%, potrivit unui sondaj Yahoo / YouGov efectuat în perioada 9 septembrie – 11 septembrie. Pentru prima dată, mai mulți oameni au spus că nu vor fi vaccinați (33%) sau nu sunt siguri dacă vor fi vaccinați (34%) decât cei care au raportat că vor primi vaccinul.

Discursul recent al președintelui convenție părea să accelereze oarecum calendarul stabilit de „Operațiunea Warp Speed”, efortul administrației sale de a sprijini financiar dezvoltarea rapidă, fabricarea și distribuția vaccinurilor COVID-19, a terapiei și a diagnosticului. În cadrul acestui program, administrația spune că își propune să aibă la dispoziție doze inițiale de vaccin până în ianuarie. „Nu mă voi îndepărta de acest focar indiferent cine este președintele”, a spus Fauci lui Smith.

Sursa: marketwatch.com

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *