Dr. Anthony Fauci, declaratie SOCANTA: “COVID 19? Nu sunt convins că s-a dezvoltat natural”

Dr. Anthony Fauci, șeful Institutului American pentru Alergii și Boli Infecțioase (NIH), nu este sigur că virusul COVID 19 s-a dezvoltat pe cale naturală. El spune că există încă multe necunoscute legate de originea maladiei și a cerut derularea unei anchete deschise și independente pe marginea acestui subiect.

Fauci a făcut aceste declarații cadrul unui eveniment desfășurat recent în SUA, denumit United Facts of America: A Festival of Fact-Checking (Faptele Unite ale Americii – Un festival dedicat verificării informațiilor), relatează Fox News.

Întrebat în mod direct dacă este convins că virusul s-a dezvoltat natural, cel mai cunoscut specialist în boli infecțioase din SUA a răspuns:

“De fapt, nu. Nu sunt convins de asta. Cred că ar trebui să investigăm în continuare ceea ce s-a întâmplat în China până când descoperim cât mai exact ceea ce s-a petrecut.”

La același eveniment, senatorul republican Rand Paul a invocat chiar posibilitatea ca virusul să fi scăpat dintr-un laborator situat în provincia chineză Wuhan, fiind supus în prealabil unor experimente menite să-i modifice caracteristicile.

Dr. Fauci: Sprijin cu tărie ideea unei investigații
O posibilitate pe care Anthony Fauci a afirmat că nu o poate exclude:

“Nu am nicio relatare legată de ceea ce ar fi putut chinezii să facă și sprijin cu tărie ideea oricărei investigații în acest sens.”

Această poziție marchează o schimbare în opiniile exprimate public de dr. Fauci care, în urmă cu un an, declarase că ipoteza unei eventuale scăpări a microorganismul din laborator era puțin probabilă.

Șeful NIH nu este singurul care a ridicat, recent, semne de întrebare cu privire la originea virusului COVID-19.

Republicanii, dar și actuala administrație Biden, invocă nevoia unei noi investigații asupra originii COVID
Membrii fostei administrații Trump și numeroși oficiali republicani de la Washington susțin de mai multă vreme că șansele ca boala să fi scăpat dintr-un laborator chinez sunt foarte mari.

În urmă cu câteva săptămâni, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a catalogat această ipoteză ca fiind “extrem de improbabilă”.

Echipa OMS trimisă în China să ancheteze acest aspect a fost întâmpinată cu șicane, piedici și numeroase obstacole de către autoritățile de la Beijing, ceea ce i-a îngreunat considerabil misiunea de investigare.

Chiar șeful OMS, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, a recunoscut că evaluările realizate de grupul de cercetare pe marginea originii virusului “nu sunt suficient de detaliate”.

În plus, administrația Biden s-a alăturat, și ea, vocilor tot mai numeroase care cer o anchetă mai amănunțită și mai transparentă pe acest subiect.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, guvernul chinez “de la bun început nu a fost transparent” în această chestiune și este nevoie de o investigație mai amănunțită.

Sursa: antena3.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!