Dovezi cutremurătoare despre sclavii români în Marea Britanie

O anchetă jurnalistică realizată de BBC Three și Construction News a arătat adevărata faţă a ceea ce se întâmplă în Marea Britanie cu românii care doresc să muncească acolo.

Asfel, jurnaliștii s-au dat drept angajatori aflați în căutarea muncitorilor pentru șantiere din Londra.

Un jurnalistul britanic care s-a dat drept investitor imobiliar a colaborat la investigație cu un român, de asemenea, jurnalist, care juca rolul translatorului.

Aceştia au demonstrat cât de uşor pot fi găsiți oameni care nu obiectează în legătură cu condițiile grele de lucru, care acceptă bani puțini și care nu ridică probleme. Cei mai mulți dintre aceștia provin din România.

„Avem nevoie de oameni de încredere, fără niciun fel de glumă”, a fost „oferta” jurnalistului sub acoperire pentru un român care i-a oferit forță de muncă.

Românul care „negocia”cu angajatorul fals l-a asigurat pe acesta că nu are motive de îngrijorare în privința oamenilor și că îi va da muncitori care să lucreze 7 zile din 7, câte 15 ore pe zi, pentru doar 70 de lire sterline, adică 4,5 lire sterline pe oră, mult sub salariul minim din Marea Britanie.

„- Avem nevoie de câțiva oameni. Avem deschise două șantiere și avem nevoie de cineva care să ne dea oameni. Trebuie să lucrați șapte zile din șapte, multe ore.

– Nicio problemă, boss”, este o parte din dialogul purtat între „angajatori” şi românul care s-a dat drept șeful unei echipe.

Jurnaliștii britanici au constatat rapid că românii cu care negociau nu le ofereau mână de lucru în conformitate cu reglementările legale, ci sclavi, pentru că în discuție nu s-a ținut cont de condițiile de lucru, spațiu de cazare, program sau bani.

La proiectul rezidențial fictiv, lucrătorii ar fi fost nevoiți să locuiască în rulote și să lucreze în condiții periculoase, după un program prelungit și pe bani puțini, dar așa-zisul șef al echipei de muncitori români nu a stat deloc pe gânduri.

În final, părțile au convenit la un salariu de 4,50 lire pe oră, apoi și-au strâns mâinile.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *