DOVADA ca in România, telefoanele mobile sunt ASCULTATE

Interceptare-telefon (1)

A trecut aproape neobservată declarația șocantă a Monicăi Macovei cum că serverele de interceptări ale SRI au costat un miliard de euro. Cum se justifică cifra? Orice și oricum ai aduna, cu tot cu paraîndărăturile uzuale, suma n-ar putea ajunge nici măcar la 1% din miliardul vânturat pentru cele câteva mii de mandate de interceptare emise în fiecare an. Singura explicație posibilă pentru o sumă atât de mare este că absolut toate convorbirile telefonice ale fiecărui cetățean (și probabil și corespondența electronică) sunt înregistrate și stocate pentru posteritate, ilegal și în disprețul Constituției. Tot scump, dar măcar are sens.

Nu-i chiar surprinzător – o face ditamai NSA-ul, de ce s-ar codi o țară din lumea a(dpdv al culturii politice măcar) treia? Mai ales că există condiții mult mai propice pentru asta. SRI este militarizat, situație unică în NATO, iar întreaga sa activitate este secretă din oficiu (nu doar informațiile clasificate) situație aproape unică scrie riscograma.ro

Citiți și:  Au colaborat cu procurorii DIICOT!

Tehnic, procedura îi ocolește cu totul pe operatori. Până în 2008, fiecare mandat în parte ajungea la furnizorul de servicii care dădea acces SRI doar la numerele vizate. Apoi, operatorii au fost obligați să asigure accesul complet al serviciului la fluxul de date, fără a mai putea vedea exact ce se ascultă și ce nu.

VEZI SI: Dezvaluirile unui expert, iata ce pot face SERVICIILE SECRETE cu telefoanele noastre

Practic, nu există nici un filtru extern care să garanteze că ascultările se limitează la mandate iar cele interne – dacă or fi – sunt strict secrete.

Ipotetic vorbind, dacă o grupare mafiotă pune mâine mâna pe conducerea serviciului și începe să-l folosească pentru șantaj și extorcare, nimeni n-o poate opri.

Citiți și:  Au colaborat cu procurorii DIICOT!

P.S. Pentru replica “n-am nimic de ascuns etc. etc.” este nevoie de detalii de identificare extinse: numele întreg, cnp-ul, adresa de e-mail uzuală și parola de acces. (sursa: cyd.ro)

VEZI SI: 5 LUCRURI PE CARE TREBUIE SA LE STII NEAPARAT DESPRE BANCOMATE, TELEFOANELE MOBILE SI MASINA PERSONALA

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

7 comentarii

 1. Daca s-ar asculta toate telefoanele n-ar ajunge bugetul României !!

 2. Să mă asculte și pe urmă să mă pupe undeva…

 3. Nu este vorba despre ceea ce pot auzi de la mine sau de la vecinu, este insasi incalcarea dreptului la intimitate.Noi ascultam telefoanele celor care ne asculta NU! atunci ei ce drept au!?

  Dragi nationalisti si aici ma refer la cei care administeaza siteul sau cei care chiar au facut parte/fac din cei care se ocupa cu interceptarile deci cunoscatori.
  Ce sfaturi imi dati mie si celorlalti pentru ca telefoanele inteligente sa fie imposibil de ascultat sau de citit continutul acestora? Nu am nimic de ascuns dar tin la dreptul meu la intimitate!
  Mentionez ca :
  Nu ma conectez niciodata pe net de pe telefon
  Am continutul telefonului criptat si parolat la pornire
  Cum pot face ca telefonul sa nu fie ascultat, exista vreun soft sau o tehnica anume cum este ce VPN in randul navigarii pe net,adica gasim ceva si pentru ca telefonul sa nu poata fi ascultat si nici mesajele citite?

 4. Si unde este problema ca se asculta? In toata lumea se asculta, si de ce va feriti ce dicutati la tel e asa un secret.mai bine la munca fratilor ,s a dus Tara dracului cu atitea pretentii!

Lasa un comentariu