“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ANALIZENOUTATIPOLITICA

Dovada că Iohannis și pesedeii sunt slugi la același stăpân: Președintele l-a nominalizat ca director la SIE pe Gabriel Vlase, pesedistul care deschidea ușile în Israel pentru Dragnea și Firea

vlase SIE 2

Iohannis și pesediștii au căzut la pace în litigiul „care e mai filosemit”! Şef la spionajul românesc, un alt prieten al Israelului.

„Klaus Iohannis îl nominalizează în funcţia de director la SIE pe Gabriel Vlase”. Aceasta este ştire zilei, transmisă de Mediafax.
Adică, Iohannis îl pune la spionaj pe PSD-istul care deschide ușile în Israel pentru Dragnea și doamna Firea? Ce „aranjamente secrete fac cu evreii”? Petru Gabriel VLASE (47 de ani), deputat PSD de Bacău, este vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor din februarie 2017 până în prezent, președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Statul Israel, participant la Forumul Mondial al Comitetului American al Evreilor, iunie 2017, Washington D.C. și un mare luptător împotriva antisemitismului din colinzile românești de Crăciun.

comunicat de presă

Mergând în vizită oficială din Israel, aranjată de Gabriel Vlase, băcăuanca Gabriela Firea, împreună cu Liviu Dragnea, s-au întâlnit şi cu „comunităţile româneşti”, formate din evrei originari din România, una din cele mai numeroase comunităţi fiind chiar cea „băcăuană”, iar cea mai importantă prietenă a PSD-ului în Israel este politiciana Colette Avital, membră în conducerea Congresului Mondial Evreiesc, care se trage din părinţi băcăuani, bunicul ei, Ozias Herşcovici, fiind cândva conducătorul comunităţii evreieşti din Bacău (pe Avital, PSD-ul o voia în 2010 preşedinte al României). Fostă participantă la congresele PSD de la Bucureşti ca reprezentantă a Partidului Muncii din statul evreu, Colette Avital are întâlniri de taină cu politicienii români la reşedinţa lui Armand Schor din Tel Aviv, om de afaceri israelian, reprezentantul PSD pentru Israel şi Orientul Mijlociu.

Iată câteva date: În 3-5 mai 2017, premierul PSD Sorin Grindeanu, însoțit de Gabriel Vlase, președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Statul Israel, efectua prima sa vizită oficială în alt stat ca şef de guvern (în afară de deplasările obligatorii la Bruxelles, capitala Uniunii Europene). Grindeanu spunea că a fost invitat în Israel, dar se ştie că aranjamentele vizitei începuseră din timpul guvernului Cioloş, prin ministrul de Externe Lazăr Comănescu, care se întâlnise special în acest scop cu premierul evreu Netanyahu. Deşi avusese două zile pline de discuţii şi puneri la cale, Grindeanu spunea la finalul întâlnirii cu Netanyahu: „Pregătim deja următoarea şedinţă comună de guvern” (G2G-ul, la a treia ediţie, după cele din guvernele Boc şi Ponta).

israel vlase
Deputatul Gabriel Vlase cu premierul Sorin Grindeanu la Ierusalim. În fotografie apare și Mihai Tudose, succesorul lui Grindeanu.

Acum această şedinţă mixtă a guvernelor ar urma sa o susţină la Bucureşti Viorica Dăncilă. În închiderea vizitei, Grindeanu se întâlnea, împreună cu deputatul PSD Gabriel Vlase şi cu „comunitatea românilor din Israel”, adică cu israelienii evrei originari din România, ei sau părinţii lor.

Vlase cu deputatul israelian Yoel Razvozov
Vlase cu deputatul israelian Yoel Razvozov, președintele Comisiei pentru absorbția imigranților și diaspora din Parlamentul Statului Israel.

Fiind din Bacău şi cunoscut ca om al lui Viorel Hrebenciuc, inclusiv parte în dosarele penale ale acestuia, acest Vlase este preşedintele „Grupului parlamentar român de prietenie cu Statul Israel”. El trebuia să fie ministru al Apărării în guvernul Grindeanu, dar Leş a fost mai susţinut de către americani, aşa că Vlase a rămas vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, şi un vechi şi constant contact al PSD-ului în Israel, mai ales cu comunitatea israelienilor băcăuani, cu care Vlase era în contact de mai mulţi ani.

„Naşul“ politic al lui Vlase, ca şi al PSD, în general, tot băcăuan, Viorel Hrebenciuc, este cunoscut în anumite medii ca fiind un prieten al afaceriştilor evrei. El a deţinut conturi secrete în Geneva, la banca HSBC, una dintre cele mai mari bănci din lume (manageriată de Rothschild), împreună cu un misterios personaj omnipotent, implicat, din culise, de la începuturile anilor ’90 în destinele României, evreul româno-american Robert Deutsch, născut la Timişoara.

Apoi, la rafinăria de la Bacău (Rafo), Hrebenciuc a fost protectorul a doi afacerişti israelieni implicaţi în exploatarea acesteia: Levy Nissim şi Yoav Shtern. Apoi, el a fost implicat şi în mega-retrocedările ilegale în beneficiul altor israelieni: Benny Steinmetz, Tal Silberstein sau Shimon Shevez.

Acesta este contextul în care, în vizita sa oficială din Israel, premierul Grindeanu, cu băcăuanul Gabriel Vlase alături, se întâlnea şi cu cea mai importantă „băcăuancă“ din Israel, Colette Avital, care în 2010 era vehiculată ca propunerea PSD pentru preşedinţia viitoare a României. Veche activistă a Partidului Muncii din Israel, ea personal a ajutat şi PSD-ul să intre în Internaţionala Socialistă. Acum, la întâlnirea cu Sorin Grindeanu, la Ierusalim, ea era recent aleasă în conducerea executivă a celei mai puternice organizaţii evreieşti din lume, Congresului Mondial Evreiesc, condus de magnatul „american“ Ronald Lauder.

Colette Avital mai este şi secretarul general al World Jewish Restitution Organization, de unde se poate înţelege şi graba politicienilor români de a satisface revendicările evreieşti, la schimbul susţinerii politice. Bunicul ei, Ozias Herşcovici, a fost cel mai celebru şef al evreilor băcăuani. Şi Gabriela Firea este PSD-istă băcăuancă, ca şi Vlase, iar în acest oraş moldovenesc evreii erau acum peste 100 de ani majoritari şi ocupau tot ce era important în economie şi în viaţa socială.

„Lista de personalităţi născute în oraşul Bacău“, ţinută oficial de primărie este compusă, mai mult de jumătate, din evrei, cu nume specifice sau româneşti, precum pictorii evrei Nicolae Gropeanu (Gropper) şi Nicolae Vermont (Nicolae Grünberg), fraţii Solomon Marcus (matematician), Marius Mircu (jurnalist şi scriitor) şi Marcel Marcian (scriitor), Radu Cosaşu (Oscar Rohrlich), scriitorul emigrat în Israel fost coleg cu Hary Salem (soţul Luciei Salem) la aşa-zisa „Fabrică de Scriitori“ sau Miriam Eşkol (soţia lui Levi Eşkol, fost prim ministru al Israelului).

În februarie 2015 deputatul Gabriel Vlase a vizitat Israelul împreună cu Valeriu Zgonea, președintele de atunci al Camerei Deputatilor. Vizita în Israel, a fost la invitatia lui Yuli-Yoel Edelstein, președintele Knesset-ului. A avut loc și o întâlnire cu Colette Avital, secretar general al Organizatiei Evreiesti Mondiale pentru Restituiri și președinte al Centrului „Organizatia Supraviețuitorilor Holocaustului” din Israel.

vlase și shimon peres
Deputatul Gabriel Vlase și fostul presedinte israelian Shimon Peres. Figurantul din spate este Valeriu Zgonea.

„Ne-am întâlnit cu fostul si cu actualul președinte al statului Israel, cu ministrul Economiei și cu ministrul care coordoneaza Serviciile de informații, cu comunitatea românească de acolo, din care fac parte și vreo 300 de băcăuani, a declarat deputatul Gabriel Vlase. – Autor: Cornel-Dan NICULAE / Sursa: justitiarul.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.