INCORECT POLITICNOUTATI

Două parașute pseudo-jurnaliste de la Europa Liberă defăimează Blocul Naționalist și Istoria României

Iată articolul care începe cu titlul “Grupările românești de extremă dreapta se strâng sub o singură umbrelă – Blocul Naționalist”

prostituatele mediatice

Pe site-ul Europa Liberă, finanțat de Congresul Statelor Unite ale Americii (o recunosc ei la secțiunea “Despre noi”) a apărut un articol defăimător la adresa naționaliștilor români care au înființat pe 23 septembrie Blocul Naționalist la Brașov.

Iată articolul care începe cu titlul “Grupările românești de extremă dreapta se strâng sub o singură umbrelă – Blocul Naționalist”

EuropaLiberă:

Peste 150 de persoane au participat, pe 23 septembrie, la Brașov, la lansarea Blocului Naționalist. O încercare de coagulare a grupărilor asumate de extremă dreapta din România. La evenimentul descris drept un concert cu trupe de muzică alternativă au participat și extremiști din Italia și Serbia.

  • Camarazii România, un grup urmărit pe Instagram de 2843 de foloweri,
  • Honor et Patria, prezent pe Facebook cu 20 de mii de urmăritori,
  • Casus Belli, care funcționează pe Telegram și are 1667 foloweri

sunt grupurile care au promovat evenimentul a cărui locație a fost păstrată secretă până în ultimul moment.

Trupe românești de rock naționalist precum Clasicmetric, Rotaru, Post Soviet Kids, Brigada 2, precum și Hobbit, din Italia, au urcat pe scenă și au fost susținute prin discursuri naționaliste de aspiranți români, activiști sârbi sau politiceni de extremă dreapta italieni.

Potrivit comunicării oficiale de după eveniment, Blocul Naționalist își propune să fie o platformă care „să reunească organizații, grupuri informale, dar și persoane fizice care aderă la valori comune”.

Principalele valori ar fi, conform platformei lansate la Brașov, „promovarea credinței, valorilor și identității naționale, apărarea libertăților fundamentele ale cetățenilor, susținerea familiei și a unui stil de viață sănătos, conservarea modului de viață tradițional al civilizației europene, precum și formarea unor relații de colaborare cu alte platforme și organizații similare, de peste hotare, având ca obiectiv apărarea Europei, națiunilor independente și suverane”.

Cosmin Popa, specialist în istoria Rusiei și a fostei URSS, spune că, din lista de obiective și valori, „generoase la prima vedere”, lipsește una esențială: democrația.

Ce bazat. Cine naiba ar vrea democrație, lol? Am văzut ce efecte are democrația în vest, unde țările îs invadate de imigranți non-europeni, aduși de ONG-uri cu complicitatea și acordul politicienilor care în realitate nu reprezintă interesele majoritătii și deci toată discuția despre democrație e un joc de glezne. Democrația este o iluzie, o știe și retardul Cosmin Popa, care în loc să fie cinstit ne aburește cu basme democratice. S-a cam dus mascarada bă Popa, nu credem nici în democrație, nici în holocoaste.

„Ce fel de drepturi vor să consolideze astfel de mișcări, în condițiile în care nu suflă niciun cuvânt despre democrație?!”, se întreabă retoric Popa.

Niște drepturi suverane care nu pot fi încălcate de un regim arbitrar ce pretinde că reprezintă voința majorității, dar în realitate este condus de un serviciu secret care orchestrează ca anumiți politicieni cu dosare la sertar să “câștige” alegerile supravegheate de un alt serviciu secret militarizat? Cred că la drepturile suverane se referă băieții de la Blocul Naționalist. Adică stii, dreptul de a exprima idei controversate, incorecte din punct de vedere politic, dreptul de a avea străzi curate, fără parade gay, dreptul de a trage la răspundere pe așa-zisii reprezentanți și multe alte drepturi pe care actualmente NU LE AVEM, în “demcorație”.

Camarazii – galeria ultrașilor de la Dinamo

Camarazii, una dintre asociațiile fondatoare, este apropiată galeriei de la Dinamo. Face parte dintre organizațiile care au perturbat meciul de fotbal România-Kosovo.

Promovează mesaje împotriva feminismului sau a comunităților LGBT. Într-una dintre postări afirmă că „feminismul există pentru a demoniza bărbații, a face femeile urâte și a distruge unitatea familială”.

Pe bannerele pe care le afișează la meciurile de fotbal, se identifică ca adepți ai mișcării legionare din România.

Pe una dintre pancartele afișate în urmă cu două luni scria „Niciun pas înapoi/Ca în vara lui ’27”. În 24 iunie 1927, Corneliu Zelea Codreanu înființa Legiunea Arhanghelului Mihail ca organizație paramilitară, teroristă, național-fascistă, mistico-religioasă, anticomunistă, antisemită, anticapitalistă și antimasonică, organizată, finanțată și condusă cu sprijinul organizației naziste SS.

bn1Trupa italiană Hobbit a plecat de la evenimentul de lansare a platformei naționaliste cu un steag al României pe care era imprimat Corneliu Zelea Codreanu.

Ce naiba am citit mai sus? Am mai auzit acuzațiile de terorism aduse legionarilor, dar până acum n-am auzit pe cineva să spună faptul că Mișcarea Legionara, fondată în 1927, înainte ca Hitler să ajungă la putere (1933) să fie finanțată ȘI CONDUSĂ cu sprijinul organizației SS care la momentul fondării Legiunii nu exista. Autoarele articolului să nu se mai drogheze.

Intermezzo, cine este Europa Liberă?

Pe site-ul românesc Europa Libera avem date de contact, studenții pasionați de istorie le pot scrie la [email protected] și să le explice cum stă treaba cu istoria reală, dar probabil va intra pe o ureche și va ieși pe cealaltă.

De pe site-ul lor, la secțiunea Despre:

Redacția în limba română a Europa Liberă este parte a Radio Free Europe/Radio Liberty, RFE/RL, companie media independentă finanțată de Congresul Statelor Unite, prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Media Globală (United States Agency for Global Media (USAGM)). Independența editorială a Europei Libere este garantată de legea americană. Prin lege, Europa Liberă este obligată să ofere informații corecte și obiective și un jurnalism profesionist.

Misiunea noastră este să promovăm valori și instituții democratice, să susținem drepturile omului și să oferim audienței noastre ceea ce de multe ori nu poate obține din alte surse: știri necenzurate, dezbateri serioase și echilibrate. Ne străduim să atingem cele mai înalte standarde ale jurnalismului obiectiv, relatând fapte, neintimidați de presiuni sau de încercarea de a fi influențați.

Bună asta cu companie media “independentă” dar finanțată de SUA. Procedeul se numește oximoron.

Incorect Politic este media independentă, finanțată cu eforturi enorme de mine și de câțiva voluntari. Buciumul e media independentă. Nationalisti.ro e media independentă, dar în niciun caz nu e Europa Liberă media independentă.

Cum se face că acești campioni ai democrației și ai drepturilor omului pretind că publică știri necenzurate, dar mereu transmit aceleași mesaje globaliste, progresiste, anti-naționaliste, fără să scoată o vorbă despre supremația jidovească si supra-reprezentarea iudeilor în structurile de putere și în elemente cheie din lumea contemporană? O întrebare retorică.

Adevăratele știri necenzurate sunt acelea care îndrăznesc să spună adevărul. Cum spun americanii “speaking truth to power”, asta e presa reală, nu ce face Europa Liberă ca portavoce care amplifică mesajele sistemului.  

Tot ei au manifestat pentru păstrarea numelui Mircea Vulcănescu pentru o stradă din București. Mircea Vulcănescu a fost un filolog, filozof, publicist, sociolog și poitician român de extremă dreapta, xenofob și antisemit, care a făcut parte din Guvernul Antonescu.

Pe 25 august 2021, mai multe organizații ultras, printre care și Camarazii, au protestat public pentru limitarea accesului pe stadioane a persoanelor nevaccinate.

Retardatele au scris “au protestat pentru în loc să scrie “au protestat împotriva limitarea accesului pe stadioane a persoanelor nevaccinate”, căci Camarazii erau împotriva restrictiilor, așa cum vedem mai jos în același articol.

Ăsta da jurnalism profesionist!

„În primul rând, considerăm că acceptarea măsurilor impuse în prezent pentru accesul pe stadion pentru a ne satisface pasiunea și plăcerea este împotriva principiilor și integrității noastre ca oameni. Suntem siguri că aceste măsuri, odată acceptate, vor deveni standard în viitor și vor reprezenta «noua normalitate», pe care nu o putem concepe pentru noi și semenii noștri”, se arată în comunicatul de presă emis cu această ocazie.

La lansarea Blocului Naționalist a participat și Pompiliu Diplan, din partea grupării antivacciniste Starea de Bine. Ca invitat. A stat la masa prezidiului.

bn2

La eveniment a participat și un preot din zona Sibiului.

Liderul declarat al camarazilor români este Bogdan Mihai Alecu. Este angajat la EoN în Sibiu, din 2020 și, în urmă cu o lună, a fost promovat ca analist de business.

Are licență în Relații Internaționale și un master în Istorie la Universitatea din București, precum și un internship la Universitatea din Ruhr, tot în Istorie. Scrie frecvent pentru revista clubului Dinamo1984 și este membru al galeriilor de ultrași.

Dacă am afla date personale despre autoarele articolului oare cum s-ar simți dacă le publicăm?

Cele două fumei sunt Oana Despa și Sonja Gočanin. Sonja Gocanin este probabil de origine sârbă, are multe articole despre Serbia și a participat la un proiect pro-LGBT în spațiul Yugoslaviei:

sonja

Oana Despa e jurnalistă la oficina sistemului Digi24, chiar sef la secția Investigații Digi24 și producător al campaniei “România furată”, ea poate fi contactată la acest email: [email protected]

De asemenea a scris multiple articole propagandistice menite să sensibilizeze opinia publică cu privire la invazia refugiaților ucrainieni.

oana despa

Deci aceste două prostituate mediatice, care sunt plătite să denigreze România și să favorizeze străinii, îl dau în vileag pe naționalistul Bogdan Alecu și se chinuie să zugrăvească alianța naționalistă ca o amenințare la adresa democrației. Asta în timp ce ele vulnerabilizează siguranța națională a României prin promovarea poponarismului în rândul societății, manipularea opiniei publice să fie favorabilă la refugiații ucrainieni și atacarea naționaliștilor care și-ar da viața pentru neam si țară.

În continuare, autoarele încearcă să lege trecutul lui George Simion în mișcarea ULTRAS de actualul partid AUR, zugrăvindu-l în culori de extremă dreaptă. Nu știu cum era Simion în 2003, dar în realitatea contemporană, George Simion a susținut că vrea să acorde cetățenie la 800.000 iudei vorbitori de limba română, a comemorat holocoastele pe pagina de Facebook AUR pe 27 ianuarie și în întâlnirea cu ambasadorul Israelului a afirmat că Ion Antonescu este criminal de război.

Contactat de Europa Liberă, Bogdan Mihai Alecu ne-a promis un interviu după distribuirea comunicatului despre lansarea platformei, dar nu a revenit și nici nu a mai fost de găsit.

Honor et Patria – gruparea fondată de George Simion

O altă grupare prezentă la formarea Blocului Naționalist a fost Honor et Patria. Grupul a fost fondat de actualul lider al AUR, George Simion. Într-un interviu acordat revistei Ultra, în 2019, când candida independent la europarlamentare, George Simion povestea despre începuturile Honor et Patria.

„În 2003 am pus bazele Honor et Patria alături de un grup de prieteni, primul meci fiind Romania — Luxemburg, la Ploiești, pe stadionul Astra. Prin ochii unui ultras, atmosfera se vedea mai degrabă tristă la meciurile Naționalei, meciul mai sus menționat fiind doar o excepție. La meciurile de acasă nu era un nucleu organizat de susținători, iar deplasările erau greu accesibile. În general, nu exista niciun fel de emulație în jurul echipei naționale. Rămân membru al grupului și astăzi, iată, după mai bine de 15 ani și încerc să ajung la cât mai multe meciuri.”

bn3George Simion într-o fotografie din revista Ultra, într-un interviu din 2019. Primul din stânga.

Contactat de Europa Liberă, George Simion spune că nu a mai mers la meciuri din 2019, fără a preciza clar dacă mai face parte din grup.

Honor et Patria a fost una dintre grupările de pe stadion care au boicotat meciul România – Kosovo, pe motiv că meciul nu trebuia „să aibă loc niciodată”. Și liderul AUR a avut o poziție în favoarea celei susținute de galerie.

„Reconfirmăm partenerilor noștri sârbi că statul român, prin toate instituțiile sale, respectă integritatea teritorială a Serbiei. (…) România recunoaște integritatea teritorială a Serbiei, iar Kosovo este parte a Serbiei”, a declarat George Simion într-o conferință de presă, potrivit News.ro.

Din ceva motiv îi deranjeaza foarte tare faptul că naționaliștii sârbi și români colaborează. Poate că s-au așteptat ca toate organizațiile naționaliste din toate tările Europei să fie dezbinate? Uite că nu sunt.

Casus Belli – Gruparea underground de pe Telegram

Canalul de Telegram Casus Belli – cu 1.660 de urmăritori – a fost cel care a promovat cel mai mult evenimentul. De aici am aflat că trupa italiană de rock identitar și naționalist, Hobbit 1994, a plecat la finalul concertului cu un cadou – un steag al României care avea imprimat pe el un portret al lui Corneliu Zelea Codreanu.

Înainte de eveniment, Hobbit mulțumea „tovarășilor din România, moștenitorii căpitanului Codreanu, pentru invitație și ospitalitate”.

Canalul promovează activitățile grupului Camarazii. Majoritatea fotografiilor de pe grup sunt blurate pentru a „proteja” identitatea membrilor, susțin ei.

Cooperarea cu organizațiile internaționale

La evenimentul de lansare au participat, pe lângă trupa Hobbit 1994, și grupări extremiste din Italia și Serbia. Din partea Fortezza Italia a fost chiar președintele Emanuele Tesauro.

El a ținut un discurs care ar fi „subliniat necesitatea de a reitera rolul unei Europe a popoarelor și patriei unite prin rădăcini comune și tradiții milenare împotriva unei Uniuni Europene în serviciul intereselor bancherilor globali”, conform paginii de Facebook a grupării.

Mai discreți au fost activiștii de la Srbska Akcija, o grupare de extremă dreapta din Serbia. Cu ei, Camarazii români au o istorie mai îndelungată.

Cooperarea dintre Srbska Akcija și Camarazii României

Organizația de dreapta din Serbia „Srbska Akcija” („Acțiunea sârbă”) anunța, în septembrie, pe siteul său, că fanii echipei de fotbal din România, printre care și membri ai organizației Camarazii, au scandat „Kosovo este Serbia” la un meci de la București.

Potrivit declarațiilor de pe site, fanii protestau la meciul cu „statul fals” Kosovo.

bn4Bogdan Alecu – Camarazii(stânga), Emanuele Tesauro – Fortezza Europa (pupitru), Pompiliu Diplan – Starea de Libertate (al doilea din dreapta), preot, la lansarea Blocului Naționalist.

La București, pe 12 septembrie, meciul dintre echipele naționale ale României și Kosovo a fost întrerupt timp de 50 de minute după ce fanii au afișat un banner pe care scria „Kosovo este Serbia”.

La 20 septembrie, Federația Europeană de Fotbal (UEFA) a amendat Federația Română de Fotbal pentru această scandare pro-sârbă și a impus României să joace următorul meci de calificare pentru Campionatul European pe un stadion gol.

„Suntem recunoscători fraților și tovarășilor români pentru această atitudine (la meciul cu Kosovo), precum și pentru recenta lor acțiune de la Belgrad”, se arată pe site-ul Srbska akcija.

După cum se poate vedea în postările de pe Instagram ale grupului Camarazii, membrii acestuia au vizitat Belgradul în luna iunie.

Într-una dintre postările de atunci, ei au afișat un banner în Belgrad pe care scrie în engleză „țări inventate, fotbal fals pentru noi, nu înseamnă nimic”.

În această postare a grupului Camarazii, se afirmă că România nu recunoaște independența Kosovo, dar că „echipa națională a României este forțată de UEFA să joace meciul din această seară la Priștina”.

bn5

Camarazii au fost printre grupările care au boicotat meciul de fotbal România – Kosovo.

Au existat incidente și în meciul pe care naționala României l-a disputat cu echipa din Kosovo la Priștina, în luna iunie. Atunci, fanii români au fost obligați să părăsească stadionul după ce au scandat „Kosovo este Serbia”.

Unde-i minciuna?

În continuare vom afla câte ceva despre activismul fraților noștri sârbi.

Oficial, Belgradul nu recunoaște independența fostei provincii sudice Kosovo, care și-a declarat independența în 2008. Serbia și Kosovo poartă un dialog privind normalizarea relațiilor sub auspiciile Uniunii Europene.

Cooperarea dintre membrii „Camarazii” și „Srbska akcija”, conform anunțurilor și postărilor acestora, durează de ani.

Un membru al „Camarazii”, care s-a prezentat drept Georgije, responsabil cu „relațiile externe” în cadrul acestei organizații, a acordat un interviu pentru podcastul găzduit de „Srbska akcija”, în 2020.

„Camarazii” sunt reprezentanți ai „naționalismului modern”- spune el în acel interviu. Camarazii, adaugă, ar fi atractivi pentru „adolescenți, oameni din universități, din școli, de pe stadioane”.

„Elementul care îi leagă pe naționaliștii români și sârbi este, desigur, naționalismul ortodox. În România, din punctul nostru de vedere, nu poți fi un naționalist adevărat, dacă nu ești apropiat de biserică, dacă nu mergi la biserică, dacă nu respecți ceea ce reprezintă biserica”, a declarat el.

Cu doi ani înainte, în 2018, reprezentanții „Srbska akcija”, potrivit site-ului lor, s-au aflat în România pentru a-l omagia pe Corneliu Zelea Codreanu, care a fost liderul român al Gărzii de Fier național-fasciste – Legiunea Arhanghelului Mihail.

Într-un anunț de pe site-ul „Srbska akcija”, s-a afirmat atunci că între ei și „Camarazii” s-a manifestat „prietenia adevărată”.

„În acest an, la o dată atât de semnificativă, o astfel de prietenie a fost complet pecetluită prin participarea delegației Srbska akcija la slujba de comemorare și la conferința cu ocazia acestei aniversări”, se spunea pe site.

Cine este „Srbska akcija

logo sarbDobrovoljci sa novorus

Pe site-ul web al acestei organizații scrie că aceasta militează pentru „supraviețuirea poporului sârb și restaurarea credinței ortodoxe în rândul sârbilor de astăzi”.

În postările de pe site, organizația se opune „Marșului mândriei” din Belgrad, folosind termeni depreciativi pentru populația LGBT. Susține, de asemenea, invazia rusă în Ucraina, dar critică afirmația potrivit căreia obiectivul Rusiei este „denazificarea” Ucrainei, declarat oficial ca obiectiv al războiului de către președintele rus Vladimir Putin.

Membrii acestui grup neînregistrat au participat la numeroase proteste de extremă dreapta și au organizat comemorări stradale pentru colaboratorii ocupanților din cel de-Al Doilea Război Mondial.

La sfârșitul anului 2015, ei au luat cu asalt forumul din cadrul Muzeului de Artă Contemporană din Novi Sad, care avea o abordare critică asupra guvernului de tip fascist Milan Nedic, prim-ministru al Serbiei în timpul ocupației naziste din al Doilea Război Mondial.

La sfârșitul lunii mai 2022, reprezentanții grupului Srbska Akcija au vizitat organizația militantă de extremă dreapta „Legiunea Imperială” din Sankt Petersburg, pe care Departamentul de Stat american a desemnat-o ca fiind o amenințare teroristă globală în 2020, după cum relata Serviciul Balcanic al Europei Libere.

În august, la Belgrad, un bărbat pe nume Bogdan Aleku (Bogdan Mihai Alecu) care s-a prezentat ca istoric și membru al „Camarazii”, a ținut o prelegere la „Club 451” din Belgrad, care este condus de gruparea de extremă dreapta „Zentropa Serbia”.

Prelegerea a avut ca temă „relația dintre poporul sârb și cel român de-a lungul istoriei”.

Zentropa Serbia” se prezintă pe rețeaua de socializare Instagram drept o „comunitate de naționaliști revoluționari sârbi”. De altfel, „Zentropa” este o rețea transnațională de organizații de extremă dreapta.

Aproximativ 50 de membri ai acestei grupări din Serbia s-au adunat în februarie în centrul Belgradului pentru a marca aniversarea morții lui Milan Nedic, premierul Serbiei în timpul ocupației naziste din cel de-al Doilea Război Mondial.

Anumite organizații neguvernamentale din Serbia au cerut apoi ca poliția să interzică adunarea neonaziștilor, iar autoritățile din Serbia să condamne în mod clar adunările „care celebrează nazismul și antisemitismul”.

În iulie, potrivit unei postări pe Instagram, membrii acestei organizații au făcut fotografii lângă monumentul lui Dimitrije Ljotic, cu mesajul „Nu ești mort”.

Dimitrije Ljotic a fost un ideolog fascist care a colaborat cu ocupantul în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și al ocupației naziste a Iugoslaviei. Corpul voluntarilor sârbi (SDK), al cărui ideolog era, a participat la masacrul de la Kragujevac (oraș din centrul Serbiei) din 1941, când au fost împușcați aproximativ 3.000 de civili.

Organizația cu numele „Zentropa” nu este înregistrată în Serbia, dar la Agenția sârbă a Registrelor de Afaceri (APR) există o asociație înregistrată „Club 451” din 2021, iar domeniul de activitate al acesteia este „conservarea bunurilor culturii sârbe și europene”.

„Clubul 451” este, de asemenea, asociat cu neonaziștii.

În octombrie 2022, Serviciul Balcanic al Europei Libere a relatat că extremele drepta italiană și sârbă s-au întâlnit în acest club, ocazie cu care au fost afișate simbolul crucii celtice și sloganul „Mândria albă”, un semn distinctiv al grupurilor neonaziste. Un tricou cu aceste simboluri a fost purtat de unul dintre cei care au fost prezenți la acest forum.

Nici Srbska akcija, nici Club 451 nu au răspuns Europei Libere până la ora publicării articolului despre legăturile cu extremiștii români.

După ce să răspundă? Ce garanție există că nu le trunchiază interviul?

În continuare vom vedea cum un istoric necunoscut explică faptul că mișcările naționaliste au pornit de la grupuri mici, marginale. Și Mișcarea Legionară a pornit de la cinci oameni, deci să nu vă aud cu “suntem puțini și n-avem nicio șansă”, duceți-vă și construiți grupuri, apoi colaborați cu alte grupuri, apoi organizați-vă în bloc și într-o bună zi vom prelua puterea și, spre spaima Oanei Despa, vom desființa democrația reprezentativă.

Istoricul Cosmin Popa – Toate grupările extremiste au pornit de la grupuscule marginale

Istoricul Cosmin Popa spune că, deși par marginale, grupările extremiste reunite în Blocul Naționalist reprezintă o mișcare periculoasă care se încadrează într-o tendință europeană de radicalizare.

„Este un fenomen pe care l-am întâlnit și îl întâlnim în continuare în țările din Europa Centrală și de Sud-Est. L-am văzut foarte puternic în Ucraina în anii 2000, în Serbia, cu siguranță în Bulgaria, în Ungaria și acum, iată, și în România. Ceea ce este nou este faptul că afirmă aspirații politice foarte specifice. Atunci când vorbești despre crearea unui bloc naționalist, faci o declarație politică și îți recunoști aspirațiile de a obține puterea într-un fel sau altul. Atacarea democrației este singurul lucru pe care aceste grupări scindate îl fac în mod coerent, pentru că nu au un proiect de țară, nu au un program politic”, explică Popa.

bn6Istoricul Cosmin Popa, expert în spațiul ex-sovietic spune că aceste mișcări nu trebuie ignorate.

Conform unei estimări a BBCdin 2019, în România nu exista o coagulare a mișcărilor extremiste. Acum, scopul nedeclarat al acestor grupări ar fi dinamitarea fundamentelor democratice, în ciuda faptului că par marginale.

În doar patru ani s-a văzut progres enorm în directia colaborării dintre naționaliști, cu un punct culminant reprezentat de protestul pentru menținerea numelui liceului Mircea Vulcănescu, unde inclusiv politicieni diferiți alături de activiști civici diferiți au reușit să lase deoparte diferențele și să militeze în comun pentru un obiectiv concret. Astfel de colaborări vor deveni tot mai dese, spre nemulțumirea celor care ar vrea să ne vadă dezbinați.

„Toate mișcările politice extremiste au pornit de la grupuscule marginale, considerate chiar bizare la vremea respectivă, dar întotdeauna nu au făcut altceva decât să exploateze politic și organizatoric momentele tensionate, momentele dificile prin care a trecut o societate sau alta”, mai explică Popa.

Și momentele tensionate se înmulțesc pe an ce trece. Băgați criză economică și vedeți voi atunci! Așa a ajuns și un anumit pictor austriac la putere. Hai, băgați mai mult PIB pentru Ucraina, sărăciți-ne și ne veți vedea ridicându-ne și goi.

Istoricul spune că ele se vor consolida treptat și vor încerca să acapareze puterea. Nu înseamnă că vor reuși, dar internaționalizarea puternică a mișcării în ultimii ani ar fi un element favorizant.

Vom reuși.

Și îi vom judeca pentru înaltă trădare.

Incorect Politic

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Ne confruntăm cu CENZURA pe Facebook. Dacă dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.