Doua milioane de femei germane VIOLATE de invadatorii comunisti in vara 1945 (VIDEO)

Exista si lucruri care se tin sub tacere de frica, de rusine sau pentru a evita oprobiul societatii. Presa occidentala din ultimul timp a reusit sa patrunda intr-una din tainele suferintelor populatiei civile germane din vara anului 1945 cand trupele sovietice, controlate de evrei, ocupasera tara au primit „liber” de la comandanti sa violeze in voie femeile germane.

Postul de televiziune France 24, a realizat un documentar dedicat acestui caz si a reusit sa obtina in premiera informatii de la aceste femei, astazi septegenare sau octogenare, care dupa trecerea timpului au hotarat sa faca publica nenorocirea prin care au trecut.

Dupa estimarile reporterilor, este vorba de circa doua milioane de victime. Nu se stie insa daca vreuna din victime a depus vreo plangere. Nici n-avea unde la vremea respectiva. Politia germana nu mai exista, iar la noua administratie militara a invadatorilor era extrem de periculos sa te prezinti.

La timpul sau, acest subiect era un tabu, cu atat mai mult in Germania de Est.

Administratia sovietica instalata in conducerea statului era preocupata cu identificarea vinovatilor pentru „grozaviile germane”, nicidecum sa se ocupe de violurile savarsite de propriile trupe.

Pentru noi, romanii, situatia este de inteles, intrucat ajunsese proverbial cazul cand soldatul comunist iti lua pe loc si fara vreo explicatie ceasul si paltonul, daca te intalnea in cale.

Astazi ar parea de necrezut, dar atunci asemenea evenimente se petreceau in Bucuresti, in mijlocul zilei, in vazul oamenilor si fara sa indrazneasca sa intervina cineva, intrucat si la noi subiectul tot tabu era.

Este totusi impresionant sa auzi ca in Germania, timp de cateva decenii, doua milioane de femei au suferit si au tacut. N-aveau unde reclama, iar acuzarea unui militar rus echivala cu o blasfemie. Resemnarea era singura solutie.

Intre timp, unele femei si-au intemeiat familii, s-au integrat in noua societate, dar trauma psihologica n-a disparut.

Impactul si-a lasat peste timpuri amprenta emotionala asupra femeilor germane, cazute victime samavolniciilor. Acum, dupa trecere a aproape 60 de ani, unele din femeile violate atunci de cuceritori s-au decis sa vorbeasca, ceea ce a atras atentia presei, dar si a expertilor in psihologia umana.

In prezent, cercetatorii Universitatii din Grevswald, Germania, si-au propus studierea conditiior istorice a acestei situatii, iar psihiatrul Philippe Couvert aduna informatii de la persoanele aflate inca in viata, cu intentia de a elabora un tip specific de terapie pentru ca aceste femei sa-si poata reface echilibrul psihologic inca puternic afectat ca urmare a momentelor tragice pe care le-au trait. – Redactia Nationalisti.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *