Dosar penal pentru un tânăr care vindea la Tabăra EMI haine cu mesaje cu tentă revizionistă. „Fii ai Ungariei, ridicaţi-vă la luptă!”

Poliţiştii au întocmit doasar penal unui tânăr din Odorheiu Secuiesc acuzat că vindea la Tabăra EMI de la Borzont, judeţul Harghita, îmbrăcăminte inscripţionată cu mesaje cu tentă revizionistă, cum ar fi: „Am pierdut prin lacrimi, vom recâştiga prin sânge”, „Fii ai Ungariei, ridicaţi-vă la luptă!”.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita, Gheorghe Filip, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că în urma controalelor efectuate cu scop preventiv, pentru asigurarea ordinii, liniştii şi siguranţei publice pe perioada desfăşurării Taberei Tineretului Maghiar din Ardeal – EMI de la Borzont, au fost aplicate mai multe amenzi şi a fost confiscată marfă care transmitea mesaje cu tentă revizionistă.

Potrivit sursei citate, la misiune au participat 12 poliţişti, din care opt de investigare fraude, patru de investigaţii criminale şi doi de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, precum şi doi comisari ai Gărzii Financiare – Secţia Judeţeană Harghita.

Citiți și:  HBO RENUNȚĂ LA PREMIEREA UNUI FILM ROMÂNESC PROVOCATOR PENTRU UNGURI

Sursa citată a precizat că au fost controlaţi opt agenţi economici care desfăşurau activităţi de comerţ în locaţia respectivă, în urma neregulilor constatate fiind aplicate trei sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.000 de lei pentru activităţi ilegale de comerţ şi pentru lipsa caselor de marcat. Totodată, au fost confiscate bunuri în valoare de 460 de lei.

De asemenea, poliţiştii au depistat un tânăr în vârstă de 18 ani, din municipiul Odorheiu Secuiesc, în timp ce oferea spre vânzare articole de îmbrăcăminte inscripţionate cu mesaje cu tentă revizionistă, pe unele dintre acestea fiind aplicată şi stema Ungariei Mari, poliţiştii confiscând 75 de tricouri şi 20 de hanorace purtând astfel de inscripţii şi însemne grafice.

Citiți și:  România vs Ungaria: „Câţiva tipi bruneţi, toţi fără mască, chiuiau şi dansau chiar sub ochii înţelegători ai poliţaiului”

Pe numele tânărului a fost deschis dosar penal pentru comiterea infracţiunii de răspândirea, vânzarea sau confecţionarea de simboluri fasciste, rasiste ori xenofobe, precum şi deţinerea, în vederea răspândirii, a unor astfel de simboluri, urmând ca dosarul să fie înaintat, pentru soluţionare, Parchetului de pe lângă Judecătoria Gheorgheni.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, tricourile şi hanoracele erau inscripţionate cu mesajele: „Am pierdut prin lacrimi, vom recâştiga prin sânge”, „Fii ai Ungariei, ridicaţi-vă la luptă!”, „Daţi-ne munţii înapoi!” sau „Ungaria ciuntită nu este ţara noastră, Ungaria Mare este Raiul”.

Misiunea poliţiştilor, constând în acţiuni şi activităţi preventive pe toate liniile, va continua până la terminarea Taberei EMI.

Sursa: Gandul

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU