Donald Trump, anunt cumplit: ”Războiul din Ucraina ar putea duce la Al Treilea Război mondial”

Fostul președinte american Donald Trump a declarat sâmbătă că situația din Ucraina se va înrăutăți, susținând că președintele rus Vladimir Putin nu va opri războiul.

„Acest lucru ar putea duce la al treilea război mondial”, a spus Trump în timpul unui miting în statul Carolina de Sud. „Văd ce se întâmplă. Pentru că dacă credeți că Putin se va opri, nu e așa, va deveni din ce în ce mai rău. El nu va accepta și nu avem cum să vorbim cu el”.

Apoi a spus mulțimii „Ați avut pe cineva să vorbească cu el, pe mine”.

În timpul discursului său, fostul președinte a vizat actuala administrație a lui Joe Biden și a reiterat că Putin nu ar fi lansat niciodată un război în timpul mandatului său.

Citiți și:  S-a pus recompensă pe capul lui Vladimir Putin, ”viu sau mort” : Se oferă un milion de dolari

„Nimeni nu a fost niciodată mai dur cu Rusia decât mine”, a spus Trump.

De când Rusia și-a lansat războiul împotriva Ucrainei pe 24 februarie, peste 2,5 milioane de oameni au fugit în alte țări, iar aproximativ 2 milioane au fost strămutate în interiorul țării, potrivit ANews.

Cel puțin 564 de civili au fost, de asemenea, uciși și 982 au fost răniți în Ucraina, potrivit estimărilor ONU.

În timp ce UE, SUA și alții au impus sancțiuni Moscovei, multe companii și mărci globale au suspendat și operațiunile în Rusia.

Sursa: antena3.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Citiți și:  Situație fără precedent la Moscova. Se cere DEMISIA lui Vladimir Putin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.