Donald Trump ameninţă Iranul cu un atac de anvergură: „Vom lovi foarte rapid și foarte rău!”

Tensiunile dintre Statele Unite și Iran au ajuns într-un punct critic, după ce președintele Donald Trump a amenințat regimul de la Teheran că Armata americană a luat în vizor 52 de ținte, dintre care unele de la nivel înalt, și este pregătită să lovească în orice clipă.

Donald Trump a avertizat Iranul să nu se răzbune după uciderea generalului Qasem Soleimani, comandantul Forțelor Quds din Gărzile Revoluționare Iraniene – unitate responsabilă cu războiul neconvențional și spionajul extern.

În caz contrar, Armata SUA va lovi „foarte rapid și foarte rău”, amenință președintele american.

Donald Trump, mesaj pe Facebook: Iranul vorbește foarte curajos despre a lua în vizor resurse ale SUA ca răzbunare pentru că noi am scăpat lumea de liderul lor terorist care tocmai a ucis un american și a rănit grav mulți alții, fără să mai menționez toți oamenii pe care i-a ucis de-a lungul vieții sale, incluzând recent sute de protestatari iranieni. El deja ataca Ambasada noastră și pregătea lovituri adiționale în alte locații. Iran nu a făcut decât probleme de mulți ani. Să fie acesta un AVERTISMENT că dacă Iranul lovește orice american sau bun american, am luat la țintă 52 de locații iraniene (reprezentând cei 52 de american luați ostateci de Iran acum mulți ani), unele la nivel înalt și importante pentru Iran și cultura iraniana, și aceste ține și Iranul VOR FI LOVITE FOARTE RAPID SI FOARTE RĂU! Statele Unite nu mai vor amenințări!

Teheranul susţine că Washingtonul i-ar fi cerut „să se răzbune proporţional”

Iranul susține că Statele Unite i-ar fi cerut să „se răzbune proporţional” după asasinarea de vineri, într-un raid american cu drone, a generalului Qasem Soleimani, arhitectul strategiei iraniene în Orientul Mijlociu.

Citat de site-ul televiziunii de stat iraniene, contraamiralul Ali Fadavi, comandantul-şef adjunct al Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Iranului, a afirmat că Washingtonul i-a transmis „dacă vreţi să vă răzbunaţi, răzbunaţi-vă proporţional cu ce am făcut noi”.

Americanii nu sunt în poziţia de a „decide” răspunsul Iranului şi „trebuie să se aştepte la o răzbunare dură. Această răzbunare nu se limitează la Iran”, a spus el, asigurând că aliaţii Iranului din Orientul Mijlociu sunt „pregătiţi să concretizeze această răzbunare”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.