GENERAL

Doliu uriaș. Un celebru pilot de Formula1 A MURIT

doliu telenovele 1 465x390 1

Este doliu mare în lume. Un fost pilot de Formula 1 a încetat din viaţă joi, la vârsta de 60 de ani. Decesul a survenit din cauza unei “afecţiuni coronariene acute”.

Este doliu imens. Fostul pilot spaniol de Formula 1 Adrian Campos a încetat din viaţă joi, la vârsta de 60 de ani. Cauza a fost o “afecţiune coronarienă acută”. Anunțul a fost făcut de echipa pe care a creat-o, Adrian Campos Racing, citată de EFE, potrivit Agerpres.

“Echipa Campos Racing a aflat cu profundă tristeţe că fondatorul şi preşedintele său, Adrian Campos Suner, a murit în urma unei afecţiuni coronariene acute pe care, din păcate, nu a reuşit să o depăşească”, a precizat echipa într-un comunicat.

Cine era pilotul de Formula 1
Adrian Campos, o figură emblematică a automobilismului spaniol, a disputat 21 de curse de Formula 1 în perioada 1987-1988, sub culorile echipei Minardi. Cel mai bun rezultat al său a fost locul 14 ocupat în Marele Premiu al Spaniei din 1987.

După renunţarea la cariera de pilot, el a fondat echipa Adrian Campos Motorsport, al cărei director a fost şi care şi-a schimbat ulterior numele în Campos Racing şi Campos Grand Prix, ocupându-se totodată de promovarea tinerelor talente ale sportului cu motor. Printre piloţii care au concurat sub echipei sale se numără Fernando Alonso, dublu campion mondial de Formula 1 cu Renault, şi Marc Gene.

Adrián Campos s-a născut pe 17 iunie 1960, în Spania. El a fost un cunoscut pilot spaniol de Formula 1. A debutat pe 12 aprilie 1987 și a participat la 21 Grands Prix-uri. Nu a înregistrat însă rezultate notabile. El a fost fondatorul echipei Campos Meta Formula One. Mai târziu a devenit cunoscută sub numele de HRT. A concurat în Formula 1 între anii 2010 și 2012.

Primul succes al lui Campos a fost în cursele de mașini controlate cu radio, câștigând campionatul spaniol în 1980. A trecut la curse de mașini un an mai târziu și a concurat în Formula 3 din 1983 până în 1985, terminând pe locul 3 în campionatul german din 1985. În 1986 a concurat în Formula 3000, obținând un succes modest.

Sursa: capital.ro

Alătură-te celorlalți 44 de abonați.

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.