Doliu uriaș în toată lumea! A MURIT o legenda a sportului

Este doliu uriaș la nivel planetar. O legendă a sportului mondial a încetat din viață la doar 58 de ani. Suferea de o boală teribilă care i-a fost, până la urmă, fatală.

Lumea sportului mondial este în stare de șoc. Unul dintre cei mai cunoscuți sportivi ai Planetei a încetat din viață la doar 58 de ani. Avea mari probleme de sănătate care, până la urmă, l-au doborât definitiv. Este vorba despre un fost campion mondial.

Lumea sportului este în doliu
Este doliu uriaș în lumea sportului după ce s-a aflat de decesul fostului campion mondial la categoria super-uşoară, Frankie Randall. Fostul pugilist american Frankie Randall, campion mondial la categoria super-uşoară, a încetat din viaţă la doar 58 de ani, informează AFP.

Randall a decedat pe 23 decembrie, el suferind de demenţă pugilistică şi de maladia Parkinson. El a murit într-un azil din Morristown (Tennessee).

A avut o carieră uriașă
Originar din Alabama, Randall a avut o carieră lungă. După o prolifică activitate la amatori (263 victorii, 23 înfrângeri), cucerind „Mănuşa de Aur”, el a boxat la profesionişti în perioada 1983-2005, obţinând 58 de victorii, dintre care 42 înainte de limită, un egal şi 18 înfrângeri.

Randall a furnizat o mare supriză, devenind primul boxer care l-a învins pe legendarul mexican Julio Cesar Chavez (89 victorii, 1 nul), pe atunci campionul mondial WBC la categoria super-uşoară, detronându-l la puncte pe 29 ianuarie 1994 la Las Vegas.

La meciul revanşă, în luna mai a anului viitor, Randall a fost învins la puncte. Pe 17 septembrie, tot în 1994 la Las Vegas, Randall îl detrona la puncte pe campionul WBA, argentinianul Juan Martin Coggi. În 1996, el a pierdut revanşa în faţa lui Coggi, dar şi-a păstrat titlul.

În final, pe 11 ianuarie 1997 la Nashville, el a cedat titlul prin KO în faţa francezului Khalid Rahilou, anunță Agerpres.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *