Doliu uriaș! A MURIT unul dintre cei mai celebri oameni din lume. Breaking news!

Doliu în lumea modei! Un celebru designer a murit la vârsta de 98 de ani, conform informațiilor transmise de către familia lui. Este tragedia momentului.

Este vorba despre designerul de modă Pierre Cardin. Acesta a devenit celebru în industria modei pentru creațiile sale vizionare și pentru designul „space age”.

Cardin, care s-a născut în Italia în 1922, dar a emigrat în Franța încă de când era copil, a murit într-un spital din Neuilly, în vestul Parisului.

Este cel care a lansat pentru prima oară ideea de haine unisex
Îndrăzneala tăieturilor sale, adesea radicale şi uneori geometrice, moderniste, a marcat generaţii de stilişti.

Demn de menționat este că s-a alăturat în 1946 casei Christian Dior și a contribuit la naşterea New Look care a revoluţionat moda de după război.

El şi-a creat propria casă de modă în 1950. Fiind un om de afaceri strălucit, acesta a creat un imperiu, pe care l-a extins apoi în numeroase ţări asiatice, în special China, bazându-se pe creaţiile sale, dar şi pe o serie impresionantă de produse sub licenţă.

Designerul a început să devină cunoscut după ce a creat 30 de costume pentru un bal mascat la Palazzo Labia în Veneția, la 3 septembrie 1951, eveniment considerat la acea vreme „petrecerea secolului”.

De asemenea, doi ani mai târziu, în 1953, Pierre Cardin a început să creeze „haute couture”. Tot el este cel care a lansat pentru prima oară ideea de haine unisex.

„Haina pe care o prefer este cea pe care o inventez pentru o viaţă care nu există încă, lumea de mâine”, spunea acesta în cartea „Pierre Cardin”, scrisă de colaboratorul său apropiat Jean-Pascal Hesse şi publicată în 2017.

Trebuie menționat și că designerul de renume mondial a rămas activ şi a supervizat munca echipelor din casa de modă până recent.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *