DOLIU URIAS. A murit un NUME GREU din fotbalul mondial. Breaking news

Doliu. Lennart Johansson, omul care a introdus actualul sistem al UEFA Champions League, a incetat din viata la 89 de ani.

Doliu. Suedezeul Lennart Johansson, fost preşedinte al UEFA, a decedat la vârsta de 89 de ani, a anunţat, miercuri, Federaţia Suedeză de Fotbal.

„Fotbalul suedez este în doliu. Lennart Johansson a decedat în seara zilei de 4 iunie, în urma unei maladii, la 89 de ani”, a anunţat forul suedez, într-un comunicat.

Lennart Johansson a condus forul european între anii 1990 şi 2007. El a fost al cincilea preşedinte al UEFA şi a avut cea mai lungă perioadă la conducerea federaţiei de la Nyon.

Lennart Johansson a fost al 5-lea presedinte al UEFA si a condus intre 1990-2007, inainte sa fie inlocuit cu Michel Platinit. Cea mai importanta decizie pe care a luat-o suedezul a fost schimbarea sistemului competitional din cea mai importanta intrecere intercluburi. Astfel, Cupa Campionilor a devenit Liga Campionilor in 1992.

Johansson a introdus faza grupelor inainte de meciurile eliminatorii. Inainte de 1992, in Cupa Campionilor, echipele se intalneau direct in fazele eliminatorii ale competitiei.

Mai mult, Lennart Johannson a avut un rol cheie in desemnarea Suediei ca tara organizatoare a Campionatului European din 1992, turneu final castigat de Danemarca.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *