DOLIU URIAS. A murit un NUME GREU din fotbalul mondial. Breaking news

Doliu. Lennart Johansson, omul care a introdus actualul sistem al UEFA Champions League, a incetat din viata la 89 de ani.

Doliu. Suedezeul Lennart Johansson, fost preşedinte al UEFA, a decedat la vârsta de 89 de ani, a anunţat, miercuri, Federaţia Suedeză de Fotbal.

„Fotbalul suedez este în doliu. Lennart Johansson a decedat în seara zilei de 4 iunie, în urma unei maladii, la 89 de ani”, a anunţat forul suedez, într-un comunicat.

Lennart Johansson a condus forul european între anii 1990 şi 2007. El a fost al cincilea preşedinte al UEFA şi a avut cea mai lungă perioadă la conducerea federaţiei de la Nyon.

Lennart Johansson a fost al 5-lea presedinte al UEFA si a condus intre 1990-2007, inainte sa fie inlocuit cu Michel Platinit. Cea mai importanta decizie pe care a luat-o suedezul a fost schimbarea sistemului competitional din cea mai importanta intrecere intercluburi. Astfel, Cupa Campionilor a devenit Liga Campionilor in 1992.

Johansson a introdus faza grupelor inainte de meciurile eliminatorii. Inainte de 1992, in Cupa Campionilor, echipele se intalneau direct in fazele eliminatorii ale competitiei.

Mai mult, Lennart Johannson a avut un rol cheie in desemnarea Suediei ca tara organizatoare a Campionatului European din 1992, turneu final castigat de Danemarca.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *