Doliu uriaș! A murit o LEGENDA a filmului mondial

 

Actorul american, intrat pe lista neagră a Hollywood-ului la începutul carierei sale, cunoscut pentru rolurile sale din „Serpico” și „Amistad”, a murit la vârsta de 94 de ani.

Allan Rich era cunoscut pentru rolul unui avocat în „Serpico” de Sidney Lumet, judecător în „Amistad”, al lui Steven Spielberg, și director de televiziune în „Quiz Show” de Robert Redford, după cum transmite Variety.

Născut Benjamin Norman Schultz pe 8 februarie 1926, la New York, acesta a debutat pe Broadway în 1943, în „I’ll Take the High Road”, produs de Milton Berle, care i-a devenit și prieten. A mai lucrat cu Edward G. Robinson, Claude Raines, Ralph Bellamy, Jack Palance, Kim Hunter şi Henry Fonda. Între spectacolele în care a mai jucat se numără „Career Angel”, „Darkness at Noon” şi „The Emperor’s Clothes”.

În anii 1940, Rich făcea parte din Theatrical Action Committee to Free Willie McGee, comitet care cerea absolvirea unui bărbat de culoare din Mississippi condamnat pentru viol în 1945 şi electrocutat în 1951. Susţinerea lui Rich a făcut ca numele lui să apară pe lista neagră de la Hollywood.

Nemaiavând roluri, a devenit agent de bursă şi şi-a deschis o firmă de brokeraj. Ulterior, a deschis Allan Rich Galleries pe Madison Avenue. A publicat o serie de litografii ale lui Salvador Dali şi a scris un scenariu despre escapadele lor în lumea artei. Rich l-a ajutat şi pe George Hurrell să fie redescoperit prin interpretarea starurilor Epocii de Aur de la Hollywood.

El a revenit totuși la actorie la începutul anilor 1960, iar în 1966 a jucat în „Journey of the Fifth Horse” alături de Dustin Hoffman. El a început să apară în filme după ce a fost distribuit în „Serpico” în 1973. Aparițiile sale notabile în televiziune, au început cu „Armstrong Circle Theatre” și „Naked City” și au continuat cu „All in the Family”, „Baretta”, „Kojak”, „NYPD Blue”,„Barney Miller”,„Happy Days”,„The Nanny” și „Curb Your Enthusiasm.”

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *