DOLIU – Pierdere IMENSA in MEDICINA ROMANEASCA. S-a stins un renumit MEDIC

Este doliu în medicina românească! Profesorul Ioan Munteanu, primul medic care a făcut o fertilizare in vitro în România, a murit la vârsta de 79 de ani.

Profesorul Ioan Munteanu a fost primul din România care a ‘pus pe picioare’ o astfel de procedură, cea a fertilizării in vitro, cel care a dat o șansă cuplurilor infertile de a avea un copil.

Practic, doctorul care a condus timp de 30 de ani Maternitatea Bega din Timișoara este considerat părintele fertilizării in vitro din România.

În luna mai a anului 1995, profesorul Munteanu a realizat prima fertilizare in vitro din România, la Timișoara, la Maternitatea Bega, notează bihon.ro.

„A intrat în istorie, a realizat prima fertilizare in vitro din România. A asistat și a adus pe lume mii de copii. A efectuat mii de intervenții chirurgicale. Din mâinile lui s-au format zeci de generații de ginecologi, a fost un adevărat profesionist, a fost un adevărat coleg”, a spus doctorul ginecolog Marius Craina, directorul Spitalului Județean Timișoara.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.