DOLIU – Pierdere IMENSA in MEDICINA ROMANEASCA. S-a stins un renumit MEDIC

Este doliu în medicina românească! Profesorul Ioan Munteanu, primul medic care a făcut o fertilizare in vitro în România, a murit la vârsta de 79 de ani.

Profesorul Ioan Munteanu a fost primul din România care a ‘pus pe picioare’ o astfel de procedură, cea a fertilizării in vitro, cel care a dat o șansă cuplurilor infertile de a avea un copil.

Practic, doctorul care a condus timp de 30 de ani Maternitatea Bega din Timișoara este considerat părintele fertilizării in vitro din România.

În luna mai a anului 1995, profesorul Munteanu a realizat prima fertilizare in vitro din România, la Timișoara, la Maternitatea Bega, notează bihon.ro.

„A intrat în istorie, a realizat prima fertilizare in vitro din România. A asistat și a adus pe lume mii de copii. A efectuat mii de intervenții chirurgicale. Din mâinile lui s-au format zeci de generații de ginecologi, a fost un adevărat profesionist, a fost un adevărat coleg”, a spus doctorul ginecolog Marius Craina, directorul Spitalului Județean Timișoara.

Citiți și:  MEDIC PERFECT SĂNĂTOS , ÎN VÂRSTĂ DE 56 DE ANI, A MURIT DE O TULBURARE A SÂNGELUI LA 16 ZILE DUPĂ CE A PRIMIT VACCINUL PFIZER COVID-19

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

LASA UN COMENTARIU