DOLIU. O celebră actriță A MURIT

Actrița nominalizată de două ori la premiile Oscar Sylvia Miles, celebră pentru rolurile din filmele „Midnight Cowboy” și „Farewell, My Lovely”, a murit la vârsta de 94 de ani, potrivit Associated Press, potrivit Mediafax.

Miles a murit miercuri, într-o ambulanță care o transporta la spital, după ce s-a plâns că nu se simte bine, a declarat prietenul său, specialist în relații publice în domeniul modei, Mauricio Padilha.

Sylvia Miles era actriță de mulți ani, dar nu era cunoscută când a jucat în lungmetrajul din 1969 „Midnight Cowboy”, de John Schlesinger, care i-a adus prima nominalizare la Oscar.

În 1975, rolul din „Farewell, My Lovely”, cu Robert Mitchum în rolul detectivului Philip Marlowe, i-a adus a doua nominalizare la premiile Academiei de film americane.

Născută la New York, actrița a devenit cunoscută în producții de teatru Off-Broadway, începând din anii 1950.

Printre filmele în care a jucat se numără cel produs de Andy Warhol „Heat” (1972), de Paul Morrissey, „Wall Street” (1987) și continuarea din 2010 „Wall Street: Money Never Sleeps”, ambele de Oliver Stone, precum și „Crossing Delancey” (1988).

A jucat și în producții de televiziune, precum „Miami Vice”, „One Life to Live” și „Sex and the City”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *