DOLIU ÎN SUA! A MURIT bărbatul care a scris ISTORIE peste ocean.O MARTURIE CUTREMURATOARE

Juan Romero, bărbatul care apare într-o fotografie celebră ţinându-i capul lui Robert F. Kennedy, pe 5 iunie 1968, când politicianul american a fost împușcat în cap, a murit, la vârsta de 68 de ani.

Juan Romero avea 17 ani când senatorul american Robert F. Kennedy a fost împușcat în cap la Los Angeles, pe 5 iunie 1968, în fața Hotelului Ambasador. O zi mai târziu, pe 6 iunie, Kennedy a decedat, potrivit reporteronline.net.

Romero a povestit care au fost utimele cuvinte ale senatorului.

Bărbatul a spus că își dorise foarte mult să-l cunoască pe Robert F. Kennedy, așa că l-a așteptat la ieșirea din hotel.
„Îmi amintesc că mi-am întins cât de mult am putut mâna și el mi-a strâns-o”, a povestit Romero la NPR’s Morning Edition. „Când mi-a dat drumul, cineva l-a împușcat”. Tânărul l-a prins pe Kennedy și amândoi s-au prăbușit pe trotuar.

Citiți și:  Reacția SUA privind intervenția din Kazahstan a declansat FURIA Rusiei

Jurnaliștii prezenți la fața locului la momentul tragediei l-au surprins pe Juan Romero în momentul când îi susținea capul lui Robert F. Kennedy. Deși grav rănit la cap și sângerând, senatorul voia să știe ceva.

„Am îngenuncheat lângă el și i-am văzut buzele mișcându-se, așa că mi-am aplecat urechea aproape de el și l-am auzit întrebând: ‘E toată lumea OK?’. Da, i-am răspuns, toată lumea e OK. Mi-am pus mâinile între cimentul rece și capul lui, ca să-i fie mai confortabil”, a mărturisit Romero.

„Simțeam sângele cum îmi curge printre degete. Îmi aduc aminte că aveam un șirag de mătănii în haină și l-am scos crezând că el are mai mare nevoie decât mine. (…) Am înfășurat mătăniile în jurul mâinii sale drepte, apoi l-au luat și l-au dus la spital”, a mărturisit Romero.

Citiți și:  Si-a împuscat fiica de doar 16 ani! Toata lumea este în stare de șoc

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.