DOLIU ÎN ROMÂNIA! A MURIT UNUL DINTRE CEI MAI IUBIȚI PREOȚI DIN ȚARĂ

Zi de doliu în Româia, după ce unul dintre cei mai iubiți preoți a decedat vineri seara, la vârsta de 94 de ani.

Este vorba despre părintele Nicolae Bordașiu, victima regimului comunist, căutat de securitate pentru o condamnare în lipsă la 20 de ani de închisoare. A fost arestat în 1955 și a petrecut ani de zile în închisorile din Jilava, Timișoara, oradea și Aiud, fiind deținut politic din 1995 până în 1964, potrivit basilica.ro

Părintele Nicolae Bordașiu s-a născut în satul Sabolciu din județul Bihor, a terminat liceul în oraşul Beiuş, un oraş mic dar cu bogat trecut istoric. După cedarea Ardealului aici erau două Episcopii, Prefectură de Judeţ si apăreau trei ziare. In timpul liceului a fost pedagog la internatul ortodox de baieţi.

Îndrăgitul părinte a făcut parte din grupul de tineri de la „Rugul Aprins” de la Mănăstirea Antim.

A publicat studii („Frumuseţea şi însemnătatea preoţiei după Sf. Grigorie Teologul”) şi predici. Împreună cu părintele Galeriu au intrat în legătură cu biserica San Silvestro din Roma pentru a obţine, pentru biserica de aici, Sfintele Moaşte ale Sf. Silvestru, pe care le-a adus de la Roma P.F.Părinte Patriarh Teoctist şi le-a depus în Biserica Sf. Silvestru din Bucureşti, la 3 noiembrie 2002.

A fost hirotonit diacon și apoi preot, de Sfântul Andrei, pe 30 noiembrie 1969, iar în 1973 a plecat la studii la Paris. În 2017 a fost decorat cu cea mai înaltă distincție a Bisericii Ortodoxe Române, Crucea Patriarhală.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU