DOLIU ÎN ROMÂNIA! A MURIT UNUL DINTRE CEI MAI IUBIȚI PREOȚI DIN ȚARĂ

Zi de doliu în Româia, după ce unul dintre cei mai iubiți preoți a decedat vineri seara, la vârsta de 94 de ani.

Este vorba despre părintele Nicolae Bordașiu, victima regimului comunist, căutat de securitate pentru o condamnare în lipsă la 20 de ani de închisoare. A fost arestat în 1955 și a petrecut ani de zile în închisorile din Jilava, Timișoara, oradea și Aiud, fiind deținut politic din 1995 până în 1964, potrivit basilica.ro

Părintele Nicolae Bordașiu s-a născut în satul Sabolciu din județul Bihor, a terminat liceul în oraşul Beiuş, un oraş mic dar cu bogat trecut istoric. După cedarea Ardealului aici erau două Episcopii, Prefectură de Judeţ si apăreau trei ziare. In timpul liceului a fost pedagog la internatul ortodox de baieţi.

Îndrăgitul părinte a făcut parte din grupul de tineri de la „Rugul Aprins” de la Mănăstirea Antim.

A publicat studii („Frumuseţea şi însemnătatea preoţiei după Sf. Grigorie Teologul”) şi predici. Împreună cu părintele Galeriu au intrat în legătură cu biserica San Silvestro din Roma pentru a obţine, pentru biserica de aici, Sfintele Moaşte ale Sf. Silvestru, pe care le-a adus de la Roma P.F.Părinte Patriarh Teoctist şi le-a depus în Biserica Sf. Silvestru din Bucureşti, la 3 noiembrie 2002.

A fost hirotonit diacon și apoi preot, de Sfântul Andrei, pe 30 noiembrie 1969, iar în 1973 a plecat la studii la Paris. În 2017 a fost decorat cu cea mai înaltă distincție a Bisericii Ortodoxe Române, Crucea Patriarhală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.