DOLIU in politică. Un cunoscut politician a fost rapus de COVID-19

Doliu pe scena politică. Un fost secretar de stat s-a stins din viață cu doar câteva zile înainte de Crăciun, la doar 51 de ani. Este o tragedie imensă. Avea COVID-19.

Este vorba despre Gabriel Lungu, fost secretar de stat în Ministerul Muncii şi Protecţíei Sociale şi în Ministerul Economiei. Acesta s-a stins din viață la doar 51 de ani, după ce a pierdut lupta cu noul coronavirus. Anunțul tragic a fost făcut de apropiații și de rudele sale.

Gabriel Lungu a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Muncii şi Protecţíei Sociale, în perioada 2015 – 2016, iar trei ani mai târziu, în 2019, a ocupat aceași funcție și în Ministerul Economiei.

De menționat este faptul că fostul secretar de stat era extrem de apreciat în Valea Jiului pentru activitatea sa publică şi pentru acţiunile în sprijiinul minerilor şi al pensionarilor din minerit.

Gabriel Lungu, descris de un prieten apropiat
Parlamentarul Ringo Dămureanu a scris câteva rânduri despre fostul său prieten, pe care îl descrie ca pe un ”copil care a plecat de jos și a reușit să ajungă om mare”.

„Gabriel Lungu a fost un copil care a plecat de jos, de la ţară, dintr-o familie săracă, dar demnă, şi a reuşit să ajungă un mare om. Născut în satul natal al soţiei mele, Piscoiu, comuna Stejari, judeţul Gorj, a muncit la CFR, a învăţat toată viaţa, a absolvit Facultatea de Drept,apoi a lucrat la Prefectura Hunedoara, a fost consilier parlamentar, apoi Secretar de Stat la Ministerul Muncii, sub mai mulţi miniştri, Secretar de Stat la Ministerul Economiei, iar în ultima parte Director general în cadrul Inspecţiei Generale a Muncii. Avea 51 de ani.

Timpul nu a mai avut răbdare. Dumnezeu şi-a vrut Îngerul la el… A plecat dintre noi de Ziua Eroilor Revoluţiei, pe 22 Decembrie. Pentru că el, Gabi, a fost un erou. Un familist de excepţie şi un tată unic. Copiii lui erau viaţa lui”, a scris parlamentarul Ringo Dămureanu, despre fostul său prieten.

Gabriel Lungu era căsătorit şi avea doi copii, o fiică de 17 ani şi un fiu în vârstă de 15 ani.

Sursa: capital./ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.