DOLIU în muzica românească

Este doliu în muzica românească! Unul dintre artiștii care a încântat publicul meloman a încetat din viață. George Bunea, devenit celebru prin melodia ”Lalele”, a decedat la vârsta de 88 de ani. El va fi incinerat.

George Bunea a urmat cursurile Liceului teoretic şi Şcoala populară de artă – secţia canto. Activitatea artistică o începe în anul 1950, în timpul efectuării stagiului militar ca prezentator şi corist în corul armatei. În anul 1952 este detaşat la grupul artistic profesionist al ansamblului „Ciocârlia”, unde debutează ca actor în rolul lui Radu din piesa „Furtuni de primăvară” de N. Tăutu.

Tot în 1952 se lansează şi ca solist în cadrul unor concerte de estradă cu melodia MI-A NĂSCUT NEVASTĂ UN FLĂCĂU – de H. Mălineanu și este angajat ca solist vocal la ansamblului până în 1956

Între anii 1956-1957, George Bunea este solicitat să cânte la sala Dalles în spectacolul concert „Bucureştiul cântă şi dansează” de Eugen Mirea, unde lansează melodiile ALO GETAX ŞI FATA DE LA FACULTATE de Florin Delmar.

În anul 1957 este angajat prin concurs la Teatrul „Constantin Tănase” unde debutează în „Concertul popoarelor” cu melodiile GRANADA – repertoriul internaţional, şi UN TELEFON – de Gelu Solomonescu, apare în filmul „Omul de lângă tine”, cântă în majoritatea spectacolelor Teatrului „Constantin Tănase” și face imprimări la radio, pe disc şi apare la televiziune.

În anul 1965 a participat la Festivalul „Stelele internaţionale europene” ţinut în R.D.Germania unde interpretând melodiile MICA SERENADĂ, LALELE şi PELICAN obţine premiul de popularitate.

VEZI VIDEO AICI

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile