DOLIU ÎN MUZICA POPULARĂ

Muzica populară este în doliu după ce Daniel Rosalim, un îndrăgit artist, a încetat din viață, la doar 40 de ani. Interpretul a fost solist al Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului”. Cântărețul avea un băiețel, elev în clasa a treia.

„Artistul s-a născut pe 29 ianuarie 1978 şi era cunoscut ca interpret al cântecului popular sibian din Mărginime. A absolvit Facultatea de Drept a Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu şi Şcoala Populară de Arte din Sibiu, clasa Canto Popular, fiind angajat al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul – Junii” Sibiu din anul 2008. A mai cântat în corul de la Orlat, „Căluşerul”, iar apoi în Ansamblul „Jidvei” România„, scrie tribuna.ro.

“Ultima oară l-am văzut acum două săptămâni, era foarte slab!”
„Pentru mine a fost cel mai bun coleg. A fost foarte talentat şi un om deosebit. Eu nu cred că este cineva care să poată spune ceva rău despre el. Eu l-am tot vizitat. Şi la spital, şi acasă. Mă primea cu bucurie. Se zvonise că nu vrea să primească pe nimeni, pentru că era foarte transformat. Eu nu am văzut un om mai schimbat de boală decât el. Ca la Dani, eu nu am văzut o suferinţă pe chipul cuiva. Dar era foarte optimist. Ultima oară l-am vizitat acum două săptămâni, la spital, la Secţia de Hematologie. Vorbea foarte clar şi spunea că face exerciţii cu picioarele, cu mâinile, să îşi refacă masa musculară. Era foarte slab”, povesteşte Camelia Cosma Stoiţă.

Nu a mai apărut pe scenă din aprilie
Din luna aprilie, Daniel Rosalim nu a mai apărut pe scenă.

„Ştiu că la o nuntă i s-a făcut rău, s-a internat cu dureri de spate iniţial, dar s-a descoperit o boală gravă şi de acolo a început totul… Totul, în ultima jumătate de an. Sfârşitul a venit joi spre vineri noaptea, la ora 2. Eu îi scrisesem un mesaj miercuri. De obicei, îmi răspundea imediat, dar acum nu a zis nimic. Aşa că joi am sunat pe cineva la spital şi mi-a spus că este internat acolo”, mai spune artista.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.