fbpx
GENERAL

DOLIU in muzica populara romaneasca. A MURIT un artist celebru

doliu 1

Este tragedia momentului în România! Un artist celebru a încetat din viaţă. A fost răpus de o boală teribilă. Vestea şocantă a întristat pe toată lumea, mai ales pe fanii acestuia, dar şi pe apropiaţi.

Este vorba despre Aurel Butnaru, un renumit cântăreţ de muzică populară.

Acesta era şi cel mai cunoscut cimpoier de la noi. Artistul s-a stins din viață la vârsta de 77 de ani, după o luptă lungă cu o boală cumplită.

Aurel Butnaru a murit la vârsta de 77 de ani, după o lungă luptă cu o boală cumplită. A fost liderul singurei formații de cimpoieri din România. Familia și toți cei care l-au cunoscut pe Aurel Butnaru sunt profund îndurerați și nu-și pot reveni din pierderea suferită.

Cel care a dat cumplita veste a fost Vasile Roșca, fostul primar al comunei Perieni. Acesta a postat un mesaj emoționant pe rețelele de socializare, prin intermediul căruia și-a exprimat profund regretul cu privire la pierderea marelui muzician.

A primit premii internaţionale în anii 70
Edilul i-a oferit, în anul 2016, titlul de Cetățean de Onoare. „Și valorile sunt muritoare… Viața culturală a Perienilor, începând de astăzi va fi mai săracă, odată cu trecerea în neființă a consăteanului nostru drag Aurelian Butnaru.

A fost sufletul formației noastre de cimpoieri, iar în panoplia rapsozilor populari și instrumentiștilor de folclor autentic de excepție, domnul Aurelian Butnaru și-a câștigat locul său în primele rânduri, prin multitudinea participării sale la activități culturale pe o perioadă de peste 50 de ani.

Pe lângă aparițiile la posturi de televiziune (TVR 1, TVR Iasi, PRO TV, FAVORIT etc.) sau înregistrări radio, la emisiuni muzicale și de divertisment, folclorul nostru tradițional, modelat în jurul cimpoiului, s-a făcut cunoscut și în afara granițelor țării noastre.

Domnul Aurelian Butnaru a participat individual sau împreună cu formația de cimpoieri la manifestări folclorice din Italia, Cehoslovacia, Spania și Germania.

În cadrul unui festival organizat in Palermo-Italia in anul 1971, pentru prestatia sa, formatia de cimpoieri de la Perieni a fost răsplatita cu Marele premiu “CIMPOIUL DE AUR”, este mesajul postat de Vasile Roşca.

Sursa: capital.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.