Doliu in lumea medicala. „Doctorița săracilor” a murit de COVID

Cadrele medicale din judeţul Hunedoara sunt în doliu, după ce COVID-19 a curmat viaţa unuia dintre cei mai cunoscuți medici.

Dr. Lidia Dobrei avea 67 de ani şi din 1954 era medic radiolog şi cunoscută sub numele de „doctorița săracilor”.

La începutul lunii, doctoriţa publica un mesaj pe pagina sa de Facebook.

Dr. Dobrei: cum am am luat boala? Zilnic aveam cazuri foarte grave pe care le luam în brațe pentru a putea fi examinate
„(…) Mulțumesc vouă tuturor pentru sutele de mesaje trimise zilnic și toate rugăciunile și gândurile voastre bune. Am fost întrebată cum am am luat boala? Zilnic aveam la radiologie cazuri foarte grave, pe care cu un infirmier le luam în brațe și le așezam pe scaun pentru a putea fi examinate.

E riscul meseriei, indiferent de protecţie. Boala e reală, respectați cât puteți normele de protecție și Bunul Dumnezeu să vă păzească.

Tratamentul e dur, dar Dumnezeu e bun cu noi. Fiți binecuvântați cu sănătate și o viață fără probleme. Vă mulțumim!”, scris dr. Lidia Dobrei, pe Facebook.

Medicul trăia în Călan, un orăşel din judeţul Hunedoara, şi lucra la Haţeg, după ce mica policlinică de unde locuia s-a închis.

Medicul spunea că singurul său „energizant” era rugăciunea de dimineaţă
Seara, când termina munca, doctoriţa trecea pe la sediul asociaţiei non-profit pe care a înfiinţat-o cu mai bine de 20 de ani în urmă şi prin intermediul căreia a reuşit să ajute mii de oameni, potrivit arhiva.replicahd.ro.

Medicul Lidia Dobrei spunea că ea nu oboseşte uşor, iar singurul său „energizant” era rugăciunea pe care o spunea în fiecare dimineaţă.

Sursa: antena3.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!