Doliu în cinematografie. A murit O LEGENDA

A murit legendarul regizor rus, Marlen Huțiev, marți, în Spitalul Botkin din Moscova. Regizorul de talie mondială a murit la vârsta de 93 de ani.

Marlen Huțiev, o adevărată legendă a cinematografiei ruse, a fost internat în spital la sfârșitul lunii decembrie. În ianuarie starea acestuia se mai ameliorase.

Însă, potrivit presei de la Moscova, din 16 martie regizorul a fost internat în secția reanimare a Spitalului Botkin, informează romaniatv.ro.

Marlen Huțiev este unanim recunoscut drept un clasic al cinematografiei ruse. Printre filmele sale celebre se numără „Primăvara pe strada Zarecinaia” (1956), „Cei doi Fiodor” (1958), „Avanpostul lui Ilici” (1964) sau „Ploaie de iulie” (1966).

La Festivalul Internațional de Film de la Veneția, pelicula „Avanpostul lui Ilici” a fost recompensată cu Leul de Aur şi Premiul special al juriului, iar Valentin Popov a primit rolul pentru Cel Mai Bun Actor. De remarcat că în acest film a jucat inclusiv Andrei Tarkovski, cel care avea să devină câţiva ani mai târziu un excepţional regizor.

În anul 1986, Marlen Huţiev a primit titlul de Artist al Poporului din URSS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.