Doliu în Armata Română. Cumnatul lui Gabriel Oprea, cu grad de GENERAL, A MURIT

Armata Română este în doliu. Generalul Valeriu Nicuț s-a stins din viață, anunță pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naționale.

„Bun rămas, domnule general Valeriu Nicuț!

Armata Română a pierdut un militar de elită care a strălucit prin rezultate și performanțe de-a lungul întregii sale cariere.

Un om echilibrat, dedicat profesiei în toate funcţiile pe care le-a ocupat în Armata României. Demnitatea, sinceritatea şi corectitudinea erau doar câteva dintre calităţile cu care era înzestrat și care au făcut din generalul Nicuț un adevărat model demn de urmat.

Pierderea generalului Valeriu Nicuţ, un om deosebit, o personalitate marcantă şi un militar în adevăratul sens al cuvântului, este o grea încercare pentru noi toţi.

Condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să îl odihnească în pace.”

Generalul (r) Valeriu Nicuţ avea 63 de ani şi suferea de mai mult timp de o boală incurabilă. Valeriu Nicuţ s-a stins din viaţă la locuinţa sa din Capitală, în cursul nopţii de miercuri spre joi, 6 decembrie. Pe 30 mai 2005, Teodor Atanasiu, ministrul Apărării Naţionale la acea vreme, l-a demis pe generalul Valeriu Nicuţ din funcţia de şef al Direcţiei Planificare Strategică din Statul Major General. Acesta confirmase, public, faptul că România şi SUA au ajuns la un acord pentru amplasarea unei baze militare americane lângă Constanta, fără să fie autorizat în acest sens. Pe 26 mai 2005, generalul Valeriu Nicuţ le declarase jurnaliştilor că trupele americane vor fi găzduite la baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu şi la cazarma brigăzii 34, ce a fost desfiinţată şi vor putea folosi poligoanele de la Babadag şi facilităţile portuare de la Kogălniceanu, scrie Adevărul.

Născut pe 17 noiembrie 1955 la Domneşti, în Argeş, Valeriu Nicuţ era şi cumnatul lui Gabriel Oprea, care a postat un mesaj de condoleanţe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *