DOLIU IMENS ÎN SHOWBIZ. VESTEA A VENIT CA UN ȘOC ÎN URMĂ CU CÂTEVA MINUTE: „A MURIT”


Ziua de joi a venit cu o veste realmente tragică în lumea showbiz-ului. Din păcate, unul dintre cei mai îndrăgiți oameni de film din lume nu mai este printre noi.

 

Cineastul elveţian Claude Goretta, cunoscut pentru realizarea filmului „Dantelăreasa” cu Isabelle Huppert în rol principal, a murit la Geneva, la vârsta de 89 de ani, a declarat, joi, fiul său pentru AFP.
Apropiat al regizorului elveţian Alain Tanner, Claude Goretta era bolnav de mai multe ori. „S-a stins miercuri după-amiază în locuinţa sa genoveză înconjurat de familia”, a spus Lucas Goretta.

Claude Goretta a primit premiul juriului la Festivalul de Film de la Cannes pentru „L’Invitation”, în 1973, cu Jean-Luc Bideau şi Muriel Robin. A fost din nou recompensat la Cannes în 1977 cu premiul juriului ecumenic pentru „Dantelăreasa/ La Dentellière”.

Născut pe 23 iunie 1929, al Geneva, el a fost şi regizor de televiziune, producător şi scenarist. A filmat aproape 40 de producţii. După studii de drept, Claude Goretta s-a îndreptat rapid către cinema. Împreună cu prietenul său Alain Tanner, a lucrat la arhivele British Film Institut din Londra.

Din 1958, el a realizat pentru Télévision suisse romande (TSR) documentare şi reportaje, scurtmetraje de ficţiune scrise şi realizate împreună cu regizorul elveţian Michel Soutter, conform news.ro.

În 1968, el a fondat casa de producţie Groupe 5 împreună cu Alain Tanner, Jean-Louis Roy, Michel Soutter, Yves Yersin şi Jean-Jacques Lagrange. Operele lor au contribuit la dezvoltarea cinema-ului elveţian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.