DOLIU IMENS in lumea sportului. A MURIT la 40 de ani, după șase ani de suferință


Fostul fundaș slovac Marian Cisovsky s-a stins din viață la vârsta de 40 de ani.

Marian Cisovsky a fost diagnosticat cu ALS (scleroză laterală amiotrofică) în 2014, fapt pentru care a fost forțat să-și încheie cariera de fotbalist.

Potrivit iSport, fostul fundaș a pierdut lupta cu boala. Acesta a evoluat la Viktoria Plzen și la Polit Timișoara. La gruparea de pe Bega, Marian Cisovsky a jucat între 2008 și 2011, timp în care a strâns 70 de meciuri pentru „alb-violeți”.

Viktoria Plzen a postat un mesaj în memoria sa, pe Facebook: „Astăzi este cea mai tristă zi. Trebuie să anunţăm cu tristeţe că Marian Cisovsky ne-a lăsat pentru totdeauna. Sincere condoleanţe pentru familia lui Marian”.

În 2015, Marian Cisovski a luat parte la sărbătoarea formației Viktoria Plzen, după cucerirea titlului de campioană a Cehiei. Atât jucătorii cât și oficialii clubului i-au dedicat trofeul fostului jucător, moment în care acesta a izbucnit în lacrimi.

„Sunt un om puternic, însă nu mi-am putut controla emoţiile şi am avut lacrimi în ochi din cauza lui Marian. Dacă aş putea să renunţ la titlul pe care l-am aşteptat de 32 de ani pentru sănătatea lui, aş face-o imediat”, a spus Miroslav Koubek, tehnicianul celor de la Plzen de la acea vreme.

ALS atacă celulele nervoase care controlează mișcarea voluntară, ceea ce, în timp, face mișcarea mâinilor, picioarelor și a mușchilor fetei extrem de dificilă.

15 selecţii în naţionala Slovaciei a avut Marian Cisovsky în perioada 2002-2013, fără să înscrie vreun gol.

De-a lungul carierei sale, Marian Cisovsky a evoluat pentru echipele Humenne (1996-1999), Inter Bratislava (1999-2004), Zilina (2004-2005), Artmedia Petrzalka (2006-2008), Poli Timișoara (2008-2011) și Viktoria Plzen (2011-2014). Marian Cisovsky era căsătorit şi avea trei copii.

Sursa: evzro

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *