DOLIU IMENS in lumea sportului. A MURIT la 40 de ani, după șase ani de suferință


Fostul fundaș slovac Marian Cisovsky s-a stins din viață la vârsta de 40 de ani.

Marian Cisovsky a fost diagnosticat cu ALS (scleroză laterală amiotrofică) în 2014, fapt pentru care a fost forțat să-și încheie cariera de fotbalist.

Potrivit iSport, fostul fundaș a pierdut lupta cu boala. Acesta a evoluat la Viktoria Plzen și la Polit Timișoara. La gruparea de pe Bega, Marian Cisovsky a jucat între 2008 și 2011, timp în care a strâns 70 de meciuri pentru „alb-violeți”.

Viktoria Plzen a postat un mesaj în memoria sa, pe Facebook: „Astăzi este cea mai tristă zi. Trebuie să anunţăm cu tristeţe că Marian Cisovsky ne-a lăsat pentru totdeauna. Sincere condoleanţe pentru familia lui Marian”.

În 2015, Marian Cisovski a luat parte la sărbătoarea formației Viktoria Plzen, după cucerirea titlului de campioană a Cehiei. Atât jucătorii cât și oficialii clubului i-au dedicat trofeul fostului jucător, moment în care acesta a izbucnit în lacrimi.

„Sunt un om puternic, însă nu mi-am putut controla emoţiile şi am avut lacrimi în ochi din cauza lui Marian. Dacă aş putea să renunţ la titlul pe care l-am aşteptat de 32 de ani pentru sănătatea lui, aş face-o imediat”, a spus Miroslav Koubek, tehnicianul celor de la Plzen de la acea vreme.

ALS atacă celulele nervoase care controlează mișcarea voluntară, ceea ce, în timp, face mișcarea mâinilor, picioarelor și a mușchilor fetei extrem de dificilă.

15 selecţii în naţionala Slovaciei a avut Marian Cisovsky în perioada 2002-2013, fără să înscrie vreun gol.

De-a lungul carierei sale, Marian Cisovsky a evoluat pentru echipele Humenne (1996-1999), Inter Bratislava (1999-2004), Zilina (2004-2005), Artmedia Petrzalka (2006-2008), Poli Timișoara (2008-2011) și Viktoria Plzen (2011-2014). Marian Cisovsky era căsătorit şi avea trei copii.

Sursa: evzro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *