DOLIU imens în lumea artiștilor. Breaking news

Doliu imens la nivel mondial. Este tragedia momentului. Unul dintre cei mai cunoscuți creatori de benzi desenate s-a stins din viață. El a fost cel care l-a creat pe Batman dar și alte nume cunoscute din lumea SF-ului.

Este vorba despre John Paul Leon, unul dintre cei mai cunoscuți creatori de benzi desenate. El a fost renumit pentru munca sa de ilustrare a unor titluri precum Batman, X-Men și Static.

Tragicul anunț a fost făcut de edtiorul principal DC Comic, Chris Conroy. Potrivit acestuia, DC Comic a pierdut un mare artist.

„Se pare că vestea este adevărată. Aseară l-am pierdut pe John Paul Leon, unul dintre cei mai mari desenatori din istoria benzilor desenate, genul de artist pe care FIECARE artist îl venera. Cei care l-au iubit au avut un avertisment, dar nu suficient”, a scris Conroy într-un tweet.

În ceea ce privește cauza morții, până în prezent nu au existat precizări în acest context.

De menționat este faptul că, John Paul Leon s-a născut în New York în 1972 și a început să lucreze în lumea ilustrației la doar 16 ani, desenând benzi desenate alb-negru pentru revistele Dragon și Dungeon.

El a studiat la Școala de Arte Vizuale din New York, înainte de a obține primul său post permanent, de desenator de benzi desenate, lucrând în prima fază pentru miniseria RoboCop din 1992 a lui Dark Horse.

Tragedie imensă în lumea benzilor desenate
În 1993, el a început să lucreze la altă miniserie de impact pentru public, și anume ”Static”, iar mai târziu a devenit angajat pentru Marvel, unde a lucrat la maxiseria Earth-X, pe lângă Aventurile ulterioare ale ciclopului și Phoenix.

Lucrarea sa a inclus miniserie cu patru numere Batman: Creatura nopții și o poveste cu King și Dave Stewart despre viitorul număr special Batman și Catwoman, care urmează să fie lansat în iulie.

Pe lângă talentul pe care l-a avut în domeniul ilustrațiilor, John Paul Leon a fost si consultant pentru filme cu bugete de sute de milioane de dolari SUA, precum DC Universe Superman Returns, Batman Begins, Green Lantern și The Dark Knight.

Imediat după confirmarea pierderii sale, prietenii, dar și fanii lui Leon s-au adunat pe rețelele de socializare pentru a aduce un omagiu artistului „talentat” și „amabil”.

„John Paul Leon a fost un umanist de benzi desenate. El a întemeiat absurditatea inerentă a transmiterii mitului și a poveștii prin intermediul panourilor cernelite, insistând ca lupta emoțională a experienței noastre trăite să fie în fiecare linie, fiecare imagine. Și a fost o bucurie a unui om, amabil și amuzant, până la capăt. RIP ”, a scris câștigătorul Eisner, Tom King.

Francesco Francavilla, cel mai bine vândut autor de benzi desenate a scris și el un mesaj pentur Leon, în contextul pierderii imense.
„Nu mi-a venit să cred, dar se pare că este confirmat. Am pierdut un talent imens în industria benzi desenate, unul dintre acești artiști ai artiștilor. Estetica neagră a lui JPL îmi era aproape și dragă inimii mele. Inima mea se îndreaptă către familia, prietenii și fanii lui. Ne va fi dor de U, frate”, a scris acesta.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!