DOLIU. A MURIT un MARE ROMAN

Zsolt Torok, unul dintre cei mai cunoscuţi alpinişti români, a murit la vârsta de 45 de ani în urma unui accident suferit în timpul unei escaladări în Munţii Făgăraş.

Zsolt Torok a murit. După ce familia l-a dat dispărut, salvamontiştii din Sibiu şi Argeş au plecat sâmbătă, 17 august, în căutarea alpinistului Zsolt Torok.

Salvamontiştii din Sibiu şi Argeş au plecat sâmbătă, în căutarea alpinistului Zsolt Torok. În urma căutărilor au localizat un trup inert în zona Vârfului Negoiu, dar au sperat până în ultima clipă că nu este vorba de experimentatul om al muntelui. Când echipele terestre, ajutate la căutare de un elicopter al Ministerului de Interne, s-au apropiat de victimă, temerile s-au adeverit.

Cine a fost Zsolt Torok
Zsolt Torok este artizanul uneia dintre cele mai mai importante performanţe realizate vreodată în alpinismul românesc. La sfârşitul anului 2018, alături de colegii de expediţie Teofil Vlad şi Romeo Popa, a reuşit să escaladeze vârful Pumori (7.160 de metri) din Himalaya pe un traseu parcurs în premieră mondială. Pumori este considerat unul dintre cele mai greu de cucerit vârfuri montane din lume.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.