DOLIU. A MURIT un DIPLOMAT DE EXCEPTIE


Diplomatul Ioan Emil Vasiliu, fost ambasador al României, s-a stins din viață la vârsta de 77 de ani.

Acesta avea peste 20 de ani de experienţă în domeniul diplomaţiei, Ioan Emil Vasiliu a îndeplinit misiunea de ambasador al României în Iran, între 1990 – 1994, Filipine, între 1995 – 1997, şi Emiratele Arabe Unite, între 2000 – 2007, dar şi pe cea de însărcinat cu afaceri.
Totodată, a ocupat funcţia de Prim adjunct al Ministrului Comerţului Exterior, perioadă în care a coordonat departamentele Speciale, cooperare industrială şi economica, relaţii bilaterale, finanţări.

A creat strategia şi a acţionat ca negociator-şef al României pentru recuperarea datoriilor către ţara noastră ale țărilor din lumea a treia, respectiv Irak, Egipt, Sudan.

A participat în calitate de consultant la redactarea şi derularea unor proiecte de consultanţă, inginerie şi dezvoltare în Zair, Benin, Iran, Iraq, Madagascar, Maroc, Libia şi Austria.

Ioan Emil Vasiliu A fost profesor asociat în cadrul Universităţii Spiru Haret – Facultatea de Marketing, pentru disciplinele Negociere internaţională şi uzanţe de protocol, Globalizare şi Etică în afaceri.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *